Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Novi instrumenti ispod bora

Autor: Valentina Mlađen

19.12.2012. 23:00
Novi instrumenti ispod bora

Foto: Vedran SITNICA



Sredstva prikupljana koncertom učenika škole uz gosta, održanim u Kazalištu lutaka Zadar, bit će donirana za potrebe unaprjeđenja obrazovanja mladih i perspektivnih učenika


Plemenitom akcijom, tradicionalnim “Božićnim koncertom” Rotary klub Zadar i ove je godine odlučio pomoći Glazbenoj školi “Blagoje Bersa”. Sredstva prikupljana koncertom učenika škole uz gosta, održanim u Kazalištu lutaka Zadar, bit će donirana za potrebe unaprjeđenja obrazovanja mladih i perspektivnih učenika.
Publika nije štedjela ruke
– Rotary klub već niz godina neprekinuto pomaže u radu zadarsku Glazbenu školu i to kroz pomoć u sudjelovanju na seminarima, nabavci instrumenata, za opremanje školskih programa i slično, naglasila je ravnateljica GŠ “Blagoje Bersa” Branka Višić Karavida. Ove godine, nakon kratke stanke, u izvedbi programa koncerta sudjelovali su upravo učenici glazbene škole uz gosta, mladog i perspektivnog zadarskog tenora Ivana Draževića.
Tijekom koncerta nastupali su školska klapa “Bersice”, Puhački orkestar, Ansambl violončela, Gitarski kvartet te Gudački orkestar. Iako Ivan Dražević nije bio đak glazbene škole svoj dar ipak je odlučio i tijekom koncerta u Kazalištu lutaka iskoristiti kako bi pomogao drugim mladim talentiranim izvođačima.
Zadarska publika pokazala je i dobro popunjenom dvoranom Kazališta lutaka da joj je stalo do njene Glazbene škole, a zauzvrat su uživali u odličnim izvedbama božićnih i drugih skladbi. Zvončići i druge tradicionalne božićne pjesme na klasičnim instrumentima oduševili su publiku koja nije štedjela ruku snažnim pljeskanjem.
Školi trebaju i dva klavira
I ove godine sredstva će uglavnom biti iskorištena za nabavku novih instrumenata, nužnih za napredak talentiranim učenicima u daljnjem glazbenom obrazovanju.
– Instrumenti koje koriste učenici dok idu u Glazbenu školu uglavnom su lošije kvalitete te nakon što krenu na Akademiju postanu jako skupi i oni muku muče s preživljavanjem, a kamoli da kupe kvalitetan instrument, kaže Višić Karavida, pojašnjavajući zašto sredstva idu baš za instrumente.
Uz sredstva od koncerta koja će, kako je navedeno, biti iskorištena za instrumente za nadarene učenike, ravnateljica Višić-Karavida napomenula je kako školi nedostaju još i dva klavira, a počeli su i s opremanjem programa odjela za udaraljke te i tu slijedi nabavka novih instrumenata s kojima su u školi počeli.