Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Pet minuta mraka

19.12.2016. 23:00
Pet minuta mraka


Razdoblje od 14. do 19. minute u kojem su primile 14, a nisu postigle nijedan koš (od 28:28 do 42:28) prizemljio je ambicije košarkašica Zadra na gostovanju kod Trešnjevke 2009.
– Sve što smo odigrale prije i nakon toga bilo je vrlo solidno. Međutim, prevelika crna rupa u koju smo upale i koju ne mogu objasniti koštala nas je poraza – rekla je Marija Mazija, trenerica Zadra nakon što je njena ekipa izgubila od Zagrepčanki 79:58. Bio je to treći poraz “bijelo-plavih”, a uz šest pobjeda učinak je to koji im je uoči stanke u sezoni donio treće mjesto na ljestvici A-1 lige.
– Odličan je to rezultat s ekipom koja je prošlo ljeto značajno oslabila odlaskom Ane Vrsaljko, Lucije Štrmelj te Antonije i Marte Erslan. Uz nekolicinu iskusnijih djevojaka odgovornost su preuzele kadetkinje i svi zajedno došli smo do ovoga što danas imamo.
Bez obzira na minus 15 na poluvremenu igračice s Višnjika nisu se predavale i u trećoj četvrtini u dva navrata uspjele su se približiti na minus sedam (48:41, 56:49).
– Početkom drugog poluvremena značajno smo podigle intenzitet igre u obrani kako bismo smanjile zaostatak. U tome smo jednim dijelom i uspjele, međutim to nam je donijelo i probleme s osobnim pogreškama. Nina Dedić i Lara Nikpalj kao jedine visoke igračice morale su kasnije izaći zbog pet osobnih i nakon toga bili smo svjesni da je ova utakmica za nas rezultatski izgubljena.
Na domaćem terenu Mazijine igračice upisale su svih pet pobjeda. Značajan je to kapital za nastavak sezone koji donosi znatno teži raspored.
– Kod kuće nismo imali kriznih trenutaka ni na jednoj utakmici. U gostima jesmo i to nas je koštalo poraza od Podravca i sada Trešnjevke. Mislim da je glavni razlog tome mladost i igračko neiskustvo koje puno više dolazi do izražaja na gostujućim utakmicama.