Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Kidaj od svoje žene

20.01.2011. 23:00
Kidaj od svoje žene


Komedija Kazališta Marina Držića “Kidaj od svoje žene” jučer je u potpunosti bila rasprodana, a tražila se i karta više. Nakon odličnih kritika, koje je ova komedija pokupila još otkako je 1990. prvi put izvedena na kazališnim daskama zagrebačke Komedije, predstava plijeni pozornost publike. Suvišno je spomenuti kako je ova predstava redatelja, glumca i dramatičara Raya Cooneyja najdugovječnija West End komedija, koja se tamo održala čak devet godina, odnosno odigrana je više od 2500 puta, a uspješno je izvođena i na Broadwayju. Na gostovanju u HNK Zadar redateljsku palicu preuzeo je Sulejman Kupusović, a u predstavi su igrali Branimir Vidić Flika, Jasna Jukić, Helena Kovačić, Zdeslav Čotić, Hrvoje Sebastijan, Edi Jertec, Antonio Franić i Davor Erceg.
Glavni lik predstave “Kidaj od svoje žene” je taksist John Smith koji uz posao uspješno vodi dvostruki život. Sa suprugom Mary živi u Wimbledonu, a sa suprugom Barbarom u Streethamu. Sve je savršeno funkcioniralo dok nije bio žrtva pljačke te završio u bolnici. Johnu se pokvario raspored, a policiju zanima zašto živi na dvije adrese. Da stvar bude gora obje supruge doznaju da je završio u bolnici, a čeka ih puno više novosti negoli su se nadale. Nevoljko, u očuvanju njegove tajne pomaže mu jedan susjed, a u svemu tome predstava naravno obiluje nizom komičnih situacija zabune, spleta identiteta i laži koje doslovno tjeraju suze na oči.
Nakon tmurnog vremena siječanjskih dana ova predstava itekako je razbudila Zadrane. Mnoštvo dobrih zapleta, smijeh i vrhunski glumci odličan su recept protiv zimske uspavanosti koji je sinoć isprobala i zadarska publika.
Do kraja mjeseca siječnja HNK Zadar pripremio je još dva događanja na programu. Prvi je koncert ansambla “Acoustic project” Zagrebačke filharmonije u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru večeras s početkom u 20 sati. A drugi je još jedna izvrsna komedija, više nego zvučnog imena hrvatskog redatelja Mira Gavrana. Radi se o monokomediji Teatra Gavran “Najluđa predstava na svijetu” koja je na rasporedu 26. siječnja u 20 sati.