Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Sinjani žele uzvratiti za poraz iz Jazina

20.01.2011. 23:00
Sinjani žele uzvratiti za poraz iz Jazina


Pred nama je možda najteže gostovanje u ligi. Nitko ove sezone još nije uspio slaviti u Sinju – kaže Pešut


Košarkaše Borik-Puntamike u 12. kolu A-1 lige u subotu put vodi Sinja gdje će odmjeriti snage s Alkarom. Na prvi spomen Alkara asocijacija je vruća atmosfera koju znaju stvoriti njihovi navijači Maligani što im je dosada donijelo stopostotni učinak na svom parketu. Stoga nije teško doći do zaključka da se iz Sinja iznimno teško odnose bodovi. Ipak za igrače Nevena Plantaka sinjski ogled ne mora biti toliko nemoguća misija, a optimizam mogu graditi na visokoj pobjedi iz 3. kola kad su sa 35 razlike isprašili Sinjane u Jazinama. No gledano iz današnje perspektive radi se o derbiju u kojem Sinjani i Puntamičani ulaze u završnicu regularnog dijela natjecanja izjednačeni, rame uz rame, na diobi drugog mjesta sa sedam pobjeda i četiri poraza. Razlika je između ova dva kluba u tome što se Alkar nalazi pod pritiskom ambicija ulaska u Ligu za prvaka, dok kod zelenih to ipak nije u prvom planu. Slično razmišlja i mladi organizator igre Puntamičana Mario Pešut, koji vidi šansu svoga kluba upravo u toj rasterećenosti. Ipak svjestan je da su Sinjani dobro upamtili onu blamažu iz 3. kola te da će sigurno htjeti uzvratiti.
– Pred nama je možda najteže gostovanje u ligi. Nitko ove sezone još nije uspio slaviti u Sinju, a Alkar će sigurno imati motiv više protiv nas zbog neugodnog poraza u Jazinama na otvaranju prvenstva. Zadatak pred nama je vrlo težak, ali na krilima ove zadnje pobjede nad Dubravom i maksimalnim angažmanom na parketu imamo šansu načiniti podvig.
Mnogo toga ovisit će i o zadarskoj obrani.
– Alkar je momčad koja se oslanja dosta na vanjski šut. Imaju veliki broj kvalitetnih šutera i tu leži jedno od rješenja za ostvarenje dobrog rezultata. Agresivnom obranom na njihovu vanjsku liniju može se napraviti dobar posao, dok pod košem treba budno paziti na njihova glavnog skakača Ivicu Radića. Ipak sve će to biti manje bitno ako ne uđemo u utakmicu sa stopostotnim angažmanom. Pokazalo se ove sezone svaki put da kad ne igramo maksimalno da nismo u stanju pobjeđivati.
Dvadesetogodišnji Pešut ove je sezone nakon dolaska iz Zaboka zadobio povjerenje trenera Plantaka i ima sve više minuta provedenih na parketu.
– Ovo mi je praktički prva prava sezona i mogu biti zadovoljan prilikom koju mi pruža trener. Svaki trenutak na parketu trudim se iskoristiti na najbolji mogući način. Dajem sve od sebe, prije svega na planu obrane i razigravanja suigrača, a svjestan sam da u mojoj igri ima još mnogo mjesta za napredak što kroz svaki trening nastojim ispravljati.