Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Split ostavio Zadar na čekanju

20.01.2011. 23:00
Split ostavio Zadar na čekanju


Juniori Odbojkaškog kluba Zadar nisu se uspjeli plasirati na završnicu Prvenstva Hrvatske. Zadrani su na Prvenstvu Dalmacije u Splitu u polufinalu poraženi od domaćina (1:2) i tako ostali bez mogućnosti osvajanja jednog od prva dva mjesta. U utakmici za treće mjesto, koja je bila samo stvar prestiža, Zadar je pobijedio Šibenik 2:0. Uz Split na PH kao drugoplasirana momčad iz Dalmacije putuje Mladost Marina Kaštela. S obzirom da u momčadi imaju nekoliko igrača koji imaju iskustvo igranja u Prvoj ligi od Zadrana se očekivao ulazak u finale, odnosno prolazak dalje. Osim toga, dio igrača iz sadašnje juniorske postave dvaput je bio drugi na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete (2008., 2009.) i jednom treći na kadetskom PH (2010.). No, Split se pokazao previsokom preprekom i tako Zadrane ostavio razočarane. Zadar je vodio Ivan Hrabrov budući da je Marin Masnić, prvi trener, zbog zdravstvenih razloga ostao kod kuće.
– Očekivali smo da će se niz uspjeha ove generacije nastaviti i na juniorskim natjecanjima, ali to se za sada nije dogodilo. Sljedeće sezone ove igrače očekuje popravni ispit, tada će biti godinu dana stariji i vjerujem da mogu puno više od onoga što su pokazali u Splitu. Bilo je nekih nepravilnosti na Prvenstvu Dalmacije, ali sve to ne može nam biti opravdanje za ispadanje – kaže Masnić.
Za Zadar su nastupili: Filip Šestan, Filip Hrabrov, Zvonimir Barić, Matko Kulaš, Donat Mandić, Lovre Mesnić, Luka Bakale i Josip Števanja.


 BEZ JUNIORKI


U Splitu je održano i Prvenstvo Dalmacije za juniorke na kojem posljednjih godina nema klubova iz Zadarske županije. Ta se loša praksa nije prekinula ni ove sezone. Kao najbolje ekipe iz Dalmacije na Prvenstvo Hrvatske putuju Split 1700 i Marina Kaštela. Dalibor Masnov iz Županijskog odbojkaškog saveza kaže da klubovi iz Zadarske županije nisu bili ni zainteresirani za juniorsko natjecanje.
– Nekima je problem što smatraju da nemaju adekvatan igrački kadar za to natjecanje, a svima je to i veliki financijski izdatak – kaže Masnov.