Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Klauzura HDZ-a o predstojećim lokalnim izborima, etici i politici

Autor: Hina (H)

20.01.2013. 23:00
Klauzura HDZ-a o predstojećim lokalnim izborima, etici i politici

Foto: PIXELL



Zatvoreni skup najviših tijela HDZ-a na kome političko vodstvo stranke raspravlja o pripremi i provedbi predstojećih lokalnih izbora nastavljen je jučer u Opatiji plenarnim temama: o ustroju, organizaciji i načinu rada Izvršnog izbornog stožera za lokalne izbore, o umijeću uvjerljivog javnog nastupa te o etici i politici.
U dvodnevnj klauzuri sudjeluje 250 članova najviših tijela stranke – Predsjedništva HDZ-a, Središnjeg odbora, Nadzornog odbora, Mladeži HDZ-a, Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski”, članovi Kluba utemeljitelja “dr. Franjo Tuđman” te saborski zastupnici, predsjednici Odbora HDZ-a i članovi izbornih stožera.
Karamarko i dio sudionika klauzure bili su jučer ujutro na svetoj misi u opatijskoj Crkvi sv. Jakova. Nakon toga posjetili su Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe “Ivana Brlić Mažuranić” u Lovranu te ravnateljici Doma Sonji Kaplan predali donaciju od 20.000 kuna, prikupljenu tijekom klauzure.
Na dvodnevnom zatvorenom skupu HDZ-a raspravlja se o pripremi i provedbi predstojećih lokalnih izbora, definiranju izborne strategije, izbornom sloganu te o smjernicama političkog marketinga.
Predsjednik stranke Karamarko novinarima je jučer kazao da je smisao klauzure HDZ-a homogenizacija stranke, a da će u fokusu interesa biti gospodarski program stranke te gospodarska situacija u zemlji, koju je ocijenio nimalo optimističnom. Jučerašnji dan sudionici skupa su, nakon obraćanja predsjednika stranke Tomislava Karamarka, proveli radeći u radionicama.