Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Tango je hod kroz život u kojem žena vjeruje muškarcu

Autor: Valentina Mlađen

20.01.2013. 23:00
Tango je hod kroz život u kojem žena vjeruje muškarcu

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Žena je u tangu ženstvena, muškarac je vodi i ona mu vjeruje, a to je nešto prekrasno, rekla je umjetnica pojašnjavajući odakle je crpila inspiraciju za svoju umjetnost


Tango je posebna priča, stil života, hod kroz život i tako sam ga ja prihvatila. Pronašla sam se u njemu jer ja kroz život putujem iz trenuka u trenutak, a tango je korak, ritam, rekla je u subotu na otvorenju izložbe „Tango: Ritam srca” umjetnica Ilonka Kapetanović Ilonche.
Inapirirana tangom kojeg pleše posljednja četiri mjeseca zadarska je umjetnica kroz dva mjeseca naslikala 15 slika koje su izložene u prostoru „Atrija”. Na slikama su uglavnom prikazani muškarac i žena u strastvenom plesu, ali i detalji poput ženske noge ili gitare i harfe, tehnikom ulja na platnu.
– Žena je u tangu ženstvena, muškarac je vodi i ona mu vjeruje, a to je nešto prekrasno, rekla je umjetnica pojašnjavajući odakle je crpila inspiraciju za svoju umjetnost.
Posebno se zahvalila učiteljima tanga Đani Selimović i Ivici Crljenku koji u Zadru već nekoliko godina promoviraju ovaj ples organizirajući između ostaloga i Festival tanga. Ove godine on će biti međunarodni, a održat će se u lipnju.
Izložba je naišla na velik odaziv poklonika, a u Zadar su stigli čak i predstavnici splitske tango scene. Nakon što su razgledali slike te poslušali pjemsu „Ritam srca” koji je umjetnica napisala inspirirana tangom večer je završila plesom.
Umjetnica Ilonka Kapetanović prvom se samostalnom izložbom „Zaveslaj na pučinu” u prostoru ckvice Sv. Petra i Andrije predstavila u svibnju prošle godine, sudjelovala je u večeri umjetnosti u Arsenalu, a aktivna je i kao fotografkinja te je više puta izlagala u prostoru Foto Video Kluba Zadar kojeg je i članica.