Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

“Trčat ćemo ovu utrku dok god budemo mogli”

Autor: Velimir Brkić

20.01.2013. 23:00
“Trčat ćemo ovu utrku dok god budemo mogli”

Foto: Vedran SITNICA



Miolović je naglasio kako su natjecatelji rekli kako je teže bilo braniteljima 1993. nego njima istrčati ovaj polumaraton i trčat će ovu utrku dok god budu mogli


U sklopu obilježavanja 20. obljetnice Vojno-redarstvene akcije Maslenica održan je deveti po redu memorijalni maraton “Da se ne zaboravi”.
40 trkača
Četrdeset trkača iz cijele Hrvatske i ove je godine sudjelovalo na memorijalnom maratonu od Maslenice preko Posedarja do Novigrada.
Iako su natjecatelji mahom atletičari, triatlonci i ostali sportaši, pa im je primarno sudjelovati i napraviti što bolji rezultat, dvadesetak kilometara pod motom ‘Da se ne zaboravi’, postala je ‘zavjetna utrka’, rekao je Slobodan Mijolović, pokretač i glavni organizator ovog maratona.
Naglasio je kako su natjecatelji rekli kako je teže bilo braniteljima 1993. nego njima istrčati ovaj polumaraton.
 – I trčat ćemo ovu utrku dok god budemo mogli, dodao je.
Utrku je na starom Masleničkom mostu otvorio Martin Baričević, načelnik Jasenica. Ove jubilarne godine utrka se umjesto na dužini od 17 kilometara za 20. obljetnicu održala na 20 kilometarskoj stazi.
– Pobijedio je maratonac Blaž Barac iz Bribira, drugi je član Kluba atletskih veterana Zadar Damir Dukić Kuke i treći je bio Ivan Tuta iz Triatlona Zadar, proglašavao je Mijolović na cilju u Novigradu.
“Vidimo se dogodine!”
Od žena najbolja je bila Radmila Maksimović iz AK Šibenika, a druga je bila njena klupska kolegica Ranka Šimić. Prije prigodnog domjenka medalje je dijelio novigradski donačelnik Martin Gospić.
– Zahvaljujem svim sudionicima utrke od Masleničkog mosta do Novigrada što su došli i uveličali ovaj važan datum za sve žitelje ovog kraja koji su se nakon akcije Maslenica mogli vratiti svojim domovima, a Hrvatska je ponovno bila povezana od juga prema sjeveru. Utrka je bila odlično organizirana te uime Atletskog saveza zahvaljujem pokroviteljima, poručio je na kraju Slobodan Mijolović te sve natjecatelje pozvao: “Vidimo se dogodine, na jubilarnoj desetoj utrci!”