Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pet bunara traži pobjedu za ostanak

Autor:

20.02.2009. 23:00
Pet bunara traži pobjedu za ostanak


Dalmatinski A-2 ligaši nastavljaju s prvenstvenim obvezama i ovog vikenda. Poraz Voštarnice u prošlom kolu od Kaštela učinio je borbu za vrh prilično nezanimljivom te su ostale samo nedoumice oko borbe za ostanak. U kontekstu te borbe i Pet bunara i Jazine još su uvijek u opasnoj zoni. Vrlo bitna utakmica je pred momcima iz Pet bunara koji igraju pravi derbi začelja s Dalvinom. Pobjeda u toj utakmici vrlo vjerojatno će juniore Zadra ostaviti u ligi i sljedeće sezone. Jazine su promijenile trenera pa je umjesto Ivana Barančića na klupu sjeo Petar Popović. U njegovu debiju očekuje ih gostovanje kod Mislava. Obje momčadi su u sredini ljestvice s malim mogućnostima pomicanja gore ili dolje, ali ova utakmica im je izvrsna prilika za vraćanje pozitivne forme nakon neugodnog domaćeg poraza od Vodica prošlog vikenda. Košarkaši Voštarnice imaju zadatak u preostalih sedam kola pokušati zadržati drugo mjesto koje drže cijelu sezonu. Ambicije splasnule nakon poraza od Kaštela sigurno će utjecati na raspoloženje Vidakovićevih momaka. No, Vodice su se zahuktale i morat će se trgnuti ako misle završiti sezonu s najvećim uspjehom u povijesti kluba. Prva prepreka im je Omiš kojemu je svaki bod potreban za ostanak u ligi.
Raspored 16. kola: Pet bunara – Dalvin 2001 (nedjelja, 18), Omiš Galeb – Voštarnica (subota, 19.30), Mislav – Jazine (subota, 16), Klesari Kebo – Cetina, Kaštela – DOŠK, Vodice – Solin.


 TIČINA U PET BUNARA


U Pet bunara (čitaj: Zadar II) uspjeli su pojačati roster za nastavak sezone. Pojačanje je stiglo u liku Paola Tičine, organizatora igre koji je nastupao za Borik-Puntamiku prošle sezone, a ove je polusezone odradio u Svjetlosti iz Slavonskog Broda. Budući da je ispao iz kombinacija za prvi sastav Zadra zbog nemogućnosti registracije za nastup u A-1 ligi, Tičina će doći poletarcima u Pet bunara i pokušati pomoći u borbi za ostanak u A-2 ligi.