Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadar ponizio Hajduk u Polači

Autor: Šime Ćurko

20.02.2010. 23:00
Zadar ponizio Hajduk u Polači

Foto: Filip BRALA



Utakmica s dva različita poluvremena, prvog u kojem je dominirao Hajduk i drugog u kojem je Zadar odigrao vjerojatno najboljih 45 minuta na ovim pripremama.
Počelo je pogotkom Hajduka. Tomasov je izveo slobodni udarac s desne strane, a lopta je “žabicom” prevarila Ježinu i završila u suprotnoj maloj mreži. Zadar je nakon 20 minuta uspio konačno izaći na polovicu Hajduka, nakon duplog pasa Banovića i Suraća zadarskom kapetanu s lijeve se strane otvorila lijepa prilika, ali je uslijedio mlaki poluvisoki udarac kojeg je Subašić uspio skrenuti u korner. Igralo se u tom periodu uglavnom između dva šesnaesterca, a tišinu na Bićinama „remetio” je samo Tornado koji je bio glasna podrška zadarskim navijačima. Ježina je u problemima u 29. minuti kada je Vukušić dobro prošao lijevom stranom, zadarskom vrataru lopta je izmakla izvan kontrole, da bi situaciju spasio Maruna koji se postavio pred Anasom Sharbinijem. Istina, Sharbini mlađi je u ovoj akciji i zatresao mrežu, ali prethodno je napravio prekršaj nad Marunom. Hajduk je u prvom poluvremenu bio konkretniji, posebno Tomasov i Ibričić koji su znali stvoriti pomutnju u zadarskoj obrani. U 40. minuti najbolja akcija Zadra u prvom poluvremenu. Banović je vidio na desnoj strani utrčavanje Santinija koji puca iz prve prema Subašiću, ali splitski je vratar stigao reagirati. Bila je to naznaka da bi Zadar u nastavku utakmice mogao izaći iz podređene uloge koju je do tada imao.
To se i dogodilo i u drugih 45 minuta smo vidjeli novi Zadar. Kad se 50. minuti Puljić našao sam pred Subašićem bio je to znak da se stvari na terenu mijenjaju.
– Jedan od opcija je i Puljić na desnom boku. To smo pokušali u drugom poluvremenu – objasnio je Dalibor Zebić.
Puljić nije iskoristio obećavajuću situaciju iz 50. minute, baš kao ni Terkeš četiri minute kasnije kada se, nakon pogreške splitske obrane, našao u prilici koju je lako mogao pretvoriti u pogodak. Mogao je, ali nije. Zadar je nastavio s pritiskom i izjednačenje dočekao u 70. minuti. Aktivni Santini na desnoj je strani većinu posla napravio sam, zaobišao i Subašića te iz „mrtvog kuta” uputio loptu prema praznoj mreži. Siguran pogodak Zadrana potvrdio je Terkeš koji je pružio nogu i klizećim startom s loptom ušao u mrežu. Možda je lopta prije toga već prešla gol liniju, ali pogodak smo ipak pripisali Terkešu.
Sedam minuta kasnije Terkeš je vratio asistenciju Santiniju nakon što je na lijevoj strani prevario Rubila. Vidio je Terkeš Santinija na desnoj strani, uslijedio je ubačaj nakon kojeg je Santini poluvolejom pogodio za 2:1. Prethodno je u 72. minuti Santini sjajnim udarcem s 25 metara zatresao gredu gostujućeg gola. U nastavku neprimjetni Hajduk zaprijetio je samo u dva navrata. Oba puta u šansi se našao Oremuš, koji je pucao atraktivno, ali ne i precizno. Kako je utakmica išla kraju tako su do tada nečujni i navijači Hajduka bili sve glasniji u vrijeđanju svojih igrača i članova uprave kluba.


 ZADAR – HAJDUK 2:1


POLAČA – Igralište Bićine. Gledatelja: 1.500. Sudac: Šime Bugarija (Bibinje). Pomoćnici: Dujela i Kraljević (oba Zadar). Strijelci: 0:1 Tomasov (8′), 1:1 Terkeš (70′) 2:1 Santini (77′).
ZADAR: Ježina, Maruna, Skočibušić, Glumac, Puljić, Banović, Jerbić, Surać, Čuljak, Santini, Terkeš. Još su igrali: Ćurjurić, Šiklić, Milin, Mršić, Piškor, Mitrović. Trener: Dalibor Zebić
HAJDUK: Subašić, Rubil, Buljat, Maloča, Jozinović, Skoko, Andrić, Ibričić, Tomasov, Vukušić, An. Sharbini. Još su igrali: Jonjić, Oremuš, Pandža, Ljubičić, Ah. Sharbini.




 PRODANO 600 ULAZNICA


Igralište Bićine u Polači damas je pružilo lijepu sliku. Prema slobodnoj procjeni oko tisuću i pol gledatelja došlo je pogledati dvoboj dva prvoligaša. Domaćini su se potvrdili kako bi se svi osjećali dobrodošli, posebno novinari kojima su na usluzi bili domaći redari. Kako smo doznali od organizatora prodano je oko 600 ulaznica po cijeni od 20 kuna.


 RIJEČ TRENERA


Dalibor Zebić – Pobjedom i igrom u drugom poluvremenu smo podigli atmosferu u momčadi prije nastavak sezone. Ne mogu biti zadovoljan prvim poluvremenom u kojem nam je nedostajalo agresivnosti. Hajduk nas je u tom periodu pritisnuo preko Tomasova i Ibričića na našoj lijevoj strani.
Stanko Poklepović – Imali smo dosta šansi koje smo trebali i realizirati. Imamo problema u pojedinim fazama igre koje moramo otkloniti do početka sezone. Ovo je ipak trening utakmica i ne treba se toliko zamarati rezultatom koji možda i nije realan kad se pogleda što se događalo na terenu.