Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Besplatno razgledavanje stare gradske jezgre

20.02.2011. 23:00
Besplatno razgledavanje stare gradske jezgre


Turistički vodiči, članovi zadarske Udruge “Donat” na svojoj redovitoj skupštini jednoglasno su odlučili da danas, 21. veljače, organiziraju besplatne razglede stare gradske jezgre za sve zainteresirane građane. Tako se zadarski turistički vodiči priključuju proslavi Međunarodnog dana turističkih vodiča.
Naime, kako se na inicijativu Svjetskog udruženja društva turističkih vodiča sa sjedištem u Beču (The World Federation of Tourist Guide Association) 21. veljače obilježava Međunarodni dan turističkih vodiča (The  International Tourist Guide Day) i to širom svijeta, članovi Udruge „Donat” odredili su za taj dan i satnicu razgleda grada, koja je prilagođena građanima koji rade u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni.
Besplatni razgled grada pod motom “Zadrani, turisti u svom gradu”, u organizaciji Udruge “Donat” započinje 21. veljače u jutarnjoj smjeni u 10 sati s Narodnog trga, ispred Gradske lože. U poslijepodnevnim satima razgled se nastavlja s početkom u 17 sati. Pješice će se razgledati stara gradska jezgra u trajanju od jedan i pol sat. Cilj ove besplatne akcije je upoznati građane s povijesno-kulturnom baštinom Zadra, grada starijeg od vječnog Rima.