Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadarski branitelji pozivaju na prosvjed u Zagreb

20.02.2011. 23:00
Zadarski branitelji pozivaju na prosvjed u Zagreb


U subotu, 26. veljače 2011. godine u 13 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održat će se prosvjed u znak iskazivanja nezadovoljstva politikom Vlade Republike Hrvatske i Državnog odvjetništva RH prema hrvatskim braniteljima i vrednotama proizašlih iz Domovinskog rata kao i općim gospodarskim stanjem u koje je dovedena država.
Branitelji udruge Zadarske županije pozivaju sve branitelje i građane koji su zainteresirani za odlazak na prosvjed da se jave u Udrugu HVIDR-a Zadar, na adresi Benka Benkovića 3. Uplata u iznosu od 80 kuna za prijevoz do Zagreba prima se do četvrtka u 12 sati. Organizirani prijevoz kreće sa autobusnog kolodvora u Zadru, u subotu u 7 sati.
– Odlazimo u Zagreb na mirni prosvjed kao upozorenje državnim institucija da svim sredstvima čuvaju i promiču u svijetu načela o Domovinskome ratu, poručio je Klaudio Vidaić, dopredsjednik zadarske HVIDR-e.
– Kako braniteljske udruge nemaju dovoljno novca da bi platile autobus do Zagreba svi zaiteresirani branitelji ali i građani mogu kod nas u prostorijama udruge na Meladi uplatiti prijevoz u iznosu od 80 kuna kako bi mogli osigurati dovoljni broj autobusa do Zagreba i natrag, naglasio je Vidaić.
Subotnji prosvjed na glavnom zagrebačkom trgu organizira Udruga hrvatskih branitelja 1990-1996 RH (UHB 1990-1996 RH).