Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Smijenjena Ana Šašek!

20.02.2012. 23:00
Smijenjena Ana Šašek!


Sa 15 glasova za i svega 2 protiv na 19. redovnoj sjednici Skupštine Studentskog zbora izglasano je nepovjerenje Šašek koja je na ovoj funkciji od lipnja 2010. godine


Nema mira u problemima uzdrmanoj studentskoj zajednici u Zadru. Nakon niza problema i skandala oko vođenja zadarskog Studentskog kluba smijenjena je vršiteljica dužnosti predsjednice Studentskog zbora u Zadru Ana Šašek. Sa 15 glasova za i svega 2 protiv na 19. redovnoj sjednici Skupštine Studentskog zbora izglasano je nepovjerenje Šašek koja je na ovoj funkciji od lipnja 2010. godine, a na koju ju je predložio dotadašnji predsjednik Zbora Stjepan Dilber. Osim na mjestu v.d. predsjednice izglasano joj je nepovjerenje i na mjestu članice Senata Sveučilišta u Zadru.
Kao glavne razloge nepovjerenja članovi Skupštine iznijeli su kršenje Statuta Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru, ponajviše članka u kojem stoji kako je rad Zbora javan, neobavještavanje Skupštine kao najvišeg tijela Studentskog zbora o financijskim pitanjima, nepodnošenje financijskog izvještaja u za to predviđenom roku te kršenja ugleda Studentskog zbora.
– Ova odluka donešena je iz više razloga. Dojam skupštine je kako je dosadašnja predsjednica postupala više u skladu vlastitog probitka nego u interesu studenata koje Studentski zbor zastupa. U više navrata kršila je Statut te se nije konzultirala njime kod donošenja nekih odluka te je čak instruirala da neki dokumenti koji bi trebali biti javni ostanu među članovima Predsjedništva, pojasnio je odluku Skupštine Goran Vuković, predsjednik Predsjedništva Studentskog zbora.
Na mjesto Ane Šašek izabran je Marko Franić, student Pomorskog odjela. Na toj funkciji ostat će do izbora koji će se održati za otprilike mjesec i pol dana.
Iako nije htjela puno komentirati ovu odluku Skupštine Ana Šašek istaknula je kako odluku prihvaća i poštuje .
– Zbog svih nedavnih događaja, možda i nekih krivih odluka Skupština Zbora odlučila mi je dati ostavku. Radi se o njihovoj odluci na koju imaju pravo i ja je poštujem, rekla je Šašek.
Na pitanje o optužbi za nepodnošenje financijskog izvještaja na vrijeme Šašek je istaknula kako je ranije molila za odgodu jer nije stigla napisati izvještaj koji je trebala predati do kraja siječnja.
– Znam da to nije opravdanje, ali jednostavno nisam stigla. Izvještaj će biti podnesen i tu nema nikakvih problema.
Osim Šašek koja je ostavku dobila otkaz na mjestu voditelja Studentskog kluba dao je i Ive Fatović, nedavno optužen da je na to mjesto došao samo zahvaljujući činjenici da je dečko Ane Šašek te da se Studentski klub u Zadru na taj način privatizirao.