Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Jurica Buljat potpisao za Zadar do kraja sezone

Autor: Drago Bajković

20.02.2013. 23:00
Jurica Buljat potpisao za Zadar do kraja sezone

Foto: Zvonko KUCELIN



Zahvaljujem Zadru koji je imao strpljenja i čekao me već duže vrijeme – rekao je Buljat


Iskreno, očekivalo se i ranije. A kada su svi pomalo zaboravili na to, ipak se dogodilo. Stasiti stoper Jurica Buljat, koji je karijeru započeo na Stanovima, a nastavio u Hajduku i Maccabi Haifi jučer je potpisao ugovor s matičnim klubom do kraja sezone. Za A reprezentaciji je debitirao 26. svibnja 2010. u prijateljskoj utakmici protiv Estonije ušavši umjesto Badelja u 88. minuti, a zabilježio je još i nastup u dvoboju s Norveškom. Izbornik Slavena Bilića ga je nakon ozljede Lovrena vodio na Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini prošlog ljeta. Jurica je od listopada prošle godine slobodan igrač i većinu vremena proveo je trenirajući sa Zadrom. Prošao je i zimske pripreme sa Zadrom i nastupali u prijateljskim utakmicama uoči proljetnog dijela prvenstva. Očekivalo se da će karijeru nastaviti u inozemstvu, ali čini se da je u ovom trenutku nije bilo ozbiljnih ponuda i Jurica je pristupio Zadru.
– Nisam želio više odugovlačiti i zavlačiti svoj Zadar. Potpisao sam do kraja ove sezone, a onda ćemo vidjeti kuda dalje. Zahvaljujem Zadru koji je imao strpljenja i čekao me već duže vrijeme. Nadam se da ću svojim igrama moći pomoći Zadru u očuvanju prvoligaškog statusa – kazao je jučer u kratkom telefonskom razgovoru Jurica Buljat.
Predsjednik Zadra Josip Bajlo potvrdio je ovu vijest.
– Istina je, potpisali smo ugovor s Juricom do kraja ove sezone. Smatram da je to pun pogodak i da je ovaj ugovor potpisan na obostrano zadovoljstvo, jer za igrača je najgore kada ima dugu stanku. Jurica je vrlo kvalitetan igrač, što je uostalom i dokazao kada ga je bivši izbornik Slaven Bilić pozvao na Europsko prvenstvo. Vjerujem da svojim znanjem može puno pomoći Zadru – kazao je Bajlo.