Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Loš početak, uspješna završnica

20.02.2014. 23:00
Loš početak, uspješna završnica


Poklopilo se da je ovo godine na PH nastupilo 12 najboljih s nacionalne rejting liste. To dovoljno govori o tome koliko je turnir bio jak – ističe Martinović


Saša Martinović (1991.) na nedavnom pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u Poreču osvojio je deseto mjesto u konkurenciji 12 najboljih hrvatskih šahista. Kada se zna da je to od 2010. bio već četvrti Martinovićev nastup na PH, kao i to koliko je teško uopće nastupiti na tako kvalitetnom natjecanju, rezultat koji je Martinović postigao dobiva na značaju.
– Na kraju sam zadovoljan, deseto mjesto je nekakav realan omjer snaga – kaže Martinović koji je nastup u Poreču izborio rezultatom postignutim u prosincu prošle godine na Zadar openu. Naime, upravo su nastupi na četiri međunarodna Opena u Hrvatskoj tijekom godine (Zagreb, Split, Pula i Zadar) jedan od tri kriterija uz pomoć kojih se dolazi na PH. Pravo nastupa imaju četvorica najboljih s rejting liste HŠS-a, potom četvorica najboljih s lanjskog PH i konačno četvorica koja dolaze preko četiri Opena.
Lani je Saša bio deveti na PH, a najbolji rezultat ostaje mu peto mjesto iz 2010.
– U pet godina imam četiri nastupa na Prvenstvu Hrvatske što je sigurno potvrda kontinuiteta.
PH je prošlost. U ožujku slijedi Zagreb open, potom Mitropa kupa u svibnju…
– Nadam se i ove godine pozivu u reprezentaciju za Mitropa kup gdje smo lani osvojili prvo mjesto. Planiram i nastup na Openu na Krku. Svakako, bit će ovo zanimljiva godina.