Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Karlson s krova od 1. ožujka u KLZ

20.02.2017. 23:00
Karlson s krova od 1. ožujka u KLZ


Karlson s krova, naslov je druge premijere Kazališta lutaka Zadar u ovoj sezoni. Predstava se priprema, probe su u tijeku, a premijerna izvedba je predviđena za 1. ožujka.
– Dan prije izvest ćemo pretpremijeru na koju pozivamo ravnatelje dječjih vrtića i njihove stručne suradnike kao i ravnatelje, nastavnike razredne nastave osnovnih škola Zadarske županije kako bi ih prve upoznali s novim naslovom i tematikom same predstave, kazala nam je Sanja Krpeta iz Marketinga KLZ.
Redateljica i dramaturginja je Ljudmila Fedorova, koja je za Kazalište lutaka Zadar radila nagrađivanu predstavu Zvjezdica. Za tu je predstavu glazbu radio Tomislav Pehar koji je i ovaj put zadužen za glazbeni dio. U predstavi igraju Anđela Ćurković Petković, Dominik Karakašić, Irena Bausović, Sanja Zalović, Josip Mihatov i Juraj Aras. A o čemu je riječ u predstavi?
Svante Svenson vrlo je usamljen sedmogodišnji dječak. Njegovi su roditelji prezauzeti poslom i vlastitim obavezama da bi se igrali s njim pa čak i primijetili njegovu usamljenost. K tome, nedavno su se preselili u novi grad, a Svante je krenuo u novu školu u kojoj još nije stekao nove prijatelje. No odjednom se, baš u trenucima njegove najveće usamljenosti, niotkuda, počeo pojavljivati neobičan čovječuljak Karlson. Karlson koji na leđima ima propeler i može letjeti. Karlson koji šeta po krovovima i za ručak, umjesto juhe, jede slatkiše. Karlson koji nikada – ali baš nikada – nije umoran i koji je uvijek – ali baš uvijek spreman za igru! Karslon će postati Svanteov najbolji prijatelj. Svi bi željeli takvog prijatelja! Ako posegnemo za najsnažnijim i najčarobnijim stvaralačkim alatom – vašom maštom, možete! Prema motivima romana poznate spisateljice za djecu Astrid Lindgren, a u režiji spretne, kreativne i – kao i Svante-maštovite Ljudmile Fedorove, nastaje još jedna zabavna, poučna, dinamična i topla predstava koja će nas podsjetiti i prisjetiti na bezgraničnu moć mašte.
Predstava traje 45 minuta, a namijenjena je djeci u dobi iznad pet godina.