Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

“Notorna laž i prljavi čin u već započetoj predizbornoj kampanji”

20.02.2017. 23:00
“Notorna laž i prljavi čin u već započetoj predizbornoj kampanji”


Na konferenciji za novinare općinski načelnik Nikola Miletić odlučio je reagirati na nedavne izjave vladajućih HDZ-ovih članova u Vijeću MO Radovin. Kao što je poznato načelnika i njegove suradnike uz ostalo prozvalo se da se već duže vrijeme maćehinski odnose prema Radovinu što je, kako je rečeno, upravo izašlo na vidjelo kroz najnovija događanja oko početka rada male škole u Radovinu.
Učinili puno za malu školu
– S obzirom da je u subotu 18. ovog mjeseca u Zadarskom listu objavljen članak pod nazivom “Ražanac i Rtina se razvijaju, a Radovin gurnut u zapećak” u kojem se Radovinjanima te ražanačkoj i široj javnosti prezentiraju netočne informacije od strane vijećnika HDZ-a, te predsjednika tamošnjeg Temeljnog ogranka HDZ-a Predraga Duševića kao i povjerenika Općinske organizacije HDZ-a Ražanac dr. Nediljka Jovića, moja je dužnost i odgovornost kao načelnika Općine Ražanac da demantiram te neistine, rekao je otvarajući konferenciju načelnik Nikola Miletić dodajući kako je tvrdnja da su u Općini nedovoljno ili, pak, ništa poduzeli da se na zamolbu roditelja jedanaestero djece organizira mala škola kako ne bi putovali u novoizgrađeni vrtić u Ražancu – “notorna laž i prljavi čin u već započetoj predizbornoj kampanji”.
– Od mene osobno, predsjednika OV-a Vladimira Kovačevića i svih vijećnika roditelji su dobili jasno jamstvo da ćemo učiniti i poduzeti sve što je u našoj nadležnosti. Prvi korak smo napravili tako da smo 19.10 lanjske godine uputili zahtjev Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa. Od njih smo dobili pozitivan odgovor 21. 11 u obliku mišljenja, a jedan od uvjeta je bio da se osigura adekvatan prostor u Područnoj školi u Radovinu premda zakon izričito kaže da se unutar udaljenosti od 20 kilometara od dječjeg vrtića ne može provesti ova mjera. Slijedom toga mi smo odmah raspisali natječaj za jedno dopunsko mjesto za odgojiteljicu na četiri sata koja će raditi s predškolcima. Sve smo proslijedili na adresu Županije, Ureda državne uprave te naravno na ruke ravnateljice OŠ Juraj Baraković u Ražancu Vesne Drmić od koje smo 7. 2. ove godine dobili suglasnost da možemo koristiti prostor škole, ali nakon što završi redovita nastava u 17.30 sati. Prošlog petka krenula je nastava i ne vidim razloge za prozivke od strane HDZ-ovih vijećnika MO Radovin i potrebu, kako kažu, njihovog mukotrpnog angažmana oko ovog pitanja. Sve je išlo po zakonskoj proceduri i nitko od njih nije tražio ništa, pojasnio je Miletić.
Igralište, mrtvačnica, poslovanje Općine
– Što se, pak, tiče školskog igrališta koje je obnovljeno i rekonstruirano prošlog ljeta u što je Županija uložila 450.000 kuna, a naša Općina također određena sredstva, moram kazati kako je oštećenje minorno i kako nismo dobili nikakav zahtjev od bilo koga pa ni ravnateljice škole da interveniramo. Da je traženo od nas mi bismo to već bili učinili. Ovdje moram istaknuti da su se pored mene oko obnove navedenog igrališta, kao i ostalih komunalnih pitanja itekako angažirala dvojica vijećnika iz Radovina Ante Dundović Đuđo i Dragan Marasović, a kojih se sad također grubo proziva. Predbacuje mi se da sve radim na svoju ruku i da ne komuniciram s Vijećem MO-a. Nije istina, istaknuo je Miletić pitajući se kako su mogli komunicirati Mjesni odbor kad ih nije bilo na prostoru općine dvije i pol godine, a sadašnji je konstituiran iz drugog pokušaja 21. 12. prošle godine.
– Predrag Dušević mi spočitava pasivnost glede izgradnje mrtvačnice. On je prije izvjesnog vremena bio vijećnik, a potom i predsjednik OV-a pa pitam se kako se nije ucrtala u Prostorni plan. Sad nam slijede uskoro izmjene i dopune PP-a za objekt imamo spremnih 450.000 kuna i bit će ove godine izgrađen. Za školsko sportsko igralište kupili smo opremu vrijednu 22.000 kuna i sada nažalost stoji u općinskom skladištu. Planirali smo je postaviti na platou ispred škole, ali kako mi je rekao moj zamjenik donačelnik Mario Dundović iz Radovina, ravnateljica škole nije dala suglasnost, priča načelnik Miletić kazavši još kako na kraju želi odgovoriti povjereniku općinskog HDZ-a dr. Nediljku Joviću da iznese podatke o poslovanju Općine što je najavio.
– Samo bih želio da istupi argumentirano, a ne da s insinuacijama i lažima zavarava narod i da ne huška vijećnike HDZ-a u MO-ima Radovina i Jovića protiv općinske vlasti, zaključio je načelnik Nikola Miletić.