Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Romano Meštrović izgrebao automobile vozačima u Varoši!

20.02.2017. 23:00
Romano Meštrović izgrebao automobile vozačima u Varoši!


Naša je redakcija ovih dana zaprimila neobičnu dojavu o tome kako poznati zadarski političar u mirovini, bivši saborski zastupnik i predsjednik zadarskog SDP-a, Romano Meštrović, vozačima u Ulici Svete Nediljice u Varoši – oštećuje njihova vozila!
Vijest se u početku činila nevjerojatnom jer je Meštrović u Zadru, i kao političar i kao građanin, poznat kao vrlo miroljubiva osoba. za koju čak i njegovi najžešći politički protivnici kaže sve najbolje, prije svega kako ga, za raziku od mnogih političara, krase uljuđena komunikacija i strpljivost.
Međutim, odlaskom na mjesto događaja uvjerili smo se kako je dojava građana ipak točna. Naime, neki od vozača koji parkiraju vozila u Ulici Svete Nediljice pokazali su nam svoje automobile na nekoliko mjesta izgrebane ključem. Priznaju kako nisu stanari te ulice, u kojoj je dvorište ispred zgrade u kojoj živi Romano Meštrović prenapučeno automobilima. I to ih uglavnom parkiraju vlasnici vozila koji u obližnjoj zgradi ne stabuju, već ovdje dolaze samo parkirati.
Meštrović je rado za naš list objasnio o čemu je riječ. Zapravo, kao da mu je pao kamen sa srca kada je konačno javno mogao iznijeti ovaj problem i ispričati se vozačima:
– Priznajem da sam ga ključem izgrebao ta vozila i ovim se putem javno ispričavam onima čija sam vozila oštetio. Da mi je tko rekao da ću ovo jednog dana učiniti, ne bih mu vjerovao, ali situacija u kojoj smo dovedeni, postala je neizdrživa. Pribjegao sam očajnom činu kako bih nekome skrenuo pažnju da pomogne mojoj obitelji i stanarima ove zgrade. Nikoga nije briga za ovo, ni policiju, ni komunalne redare, jednostavno nikoga. Pa, je li trebalo doći do toga da ja ovo napravim kako bi nama stanarima netko konačno pomogao? – pita se Meštrović, pojašnjavajući o čemu se radi.
– Moja supruga ima metal u koljenima, pa možete zamisliti kako hoda, a malog unuka u kolicima više ne možemo dovesti do stana, zbog toga što nam prolaz zapriječuju automobili čiji vlasnici koji ovdje ne žive i nemaju veze s ovom ulicom. Dođu ovdje i parkiraju, oduzimajući nam mjesto ne samo za vozila, što mi je čak manji problem, nego za najnormalniji prolazak do stana. Pa roditelji s dječjim kolicima više ne mogu tuda proći! Kada se moja supruga jednoga dana između svih tih vozila jedva provlačila, pao mi je mrak na oči zbog tog bezobrazluka i izgrebao sam nekoliko automobila. Teško mi je i tome sam pribjegao kao očajnoj opomeni jer nitko ne reagira i nikog više nije briga zbog ovog problema – poručuje Meštrović.