Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Danas presuda

20.03.2012. 23:00
Danas presuda


Optuženi Marinović tvrdi kako nema nikakve veze s drogom te da želi da postupak što prije završi, no policijski inspektori posvjedočili su kako su ga nadzirali jer su imali saznanja da se bavi dilanjem


Svjedočenjem dvojice policijskih inspektora za narkotike, zbog dilanja prozvanog Bibinjca Mira Lonića jučer je nastavljeno suđenje Josipu Marinoviću zvanom Betmen i Nikoli Jurjeviću Škopiniću, optuženima zbog kupoprodaje heroina.
– Nikolu poznajem otkako je radio nedaleko moje kuće u Bibinjama, ali nikada s njim nisam niti konzumirao, a niti mu prodao heroin – rekao je Lonić kojega je na posljednjoj raspravi Jurjević Škopinić, kako bi “spasio” Marinovića, imenovao kao osobu od koje je kupio 4,97 grama heroina.
S tom drogom policajci su ga početkom rujna 2009. godine uhvatili na Bulevaru.
Policajac vidio primopredaju
Nakon Lonića, svjedočila su dvojica policajaca. Oni su toga dana u Ulici Ante Starčevića, zbog saznjanja da se Marinović bavi dilanjem, nadzirali njegov stan.
– Nisam vidio primopredaju droge jer sam bio stotinjak metara dalje od mjesta njihova susreta, ali mi je kolega, koji je bio bliže, javio da presretnem Jurjevića Škopinića, nakon što je on vidio primopredaju – prisjetio se policijski inspektor.
Nakon što ga je policajac zaskočio Škopinić ga je zamolio da se malo maknu, kako uhićenje ne bi vidjeli njegovi roditelji. Prije toga dao mu je paketić droge, a policajac mu je udovoljio i odveo ga u policijsku postaju. Slično je svjedočio i njegov kolega koji je od mjesta primopredaje, sjedio u automobilu svega nekoliko metara dalje.
– Kolega mi je javio da dolazi neka sumnjiva osoba, a kasnije se pokazalo da je to upravo drugooptuženi. Marinović je najprije izašao iz ulaza u kojem stanuje te prošao kroz prolaz u zgradi, a potom se vratio. Ispred samog ulaza izvršili su klasičnu primopredaju “ruka u ruku”. Vidio sam žuti smotuljak koji je Marinović dao Škopiniću, a ovaj njemu smotuljak novca – posvjedočio je drugi policajac napominjući kako nije bio u prilici izići iz automobila i presresti Marinovića. No, to su, rekao je, učinili njegovi kolege odmah nakon što su ih obavijestili o zapljeni heroina.
Nije znao da je osuđen
Svoju obranu potom je nadopunio Marinović dodajući kako on zaista nema ništa s drogom te da mu je sudski postupak nanio štetu. Ispričao je kako je dan ranije položio poručnički ispit te da želi graditi poslovnu karijeru.
– Želim da se ova dugogodišnja drama što prije okonča – rekao je Marinović Sudskom vijeću pod predsjedanjem suca Marijana Bitange. Osvrnuo se još i na kaznenu evidenciju Općinskog suda u Benkovcu prema kojoj je tamo osuđen na kaznu od mjesec dana zatvora s rokom kušnje od godine dana zbog posjedovanja droge.
– To su moji osobni podaci, ali ja prvi put čujem da sam osuđivan – rekao je Marinović zatraživši da se taj podatak još jedanput provjeri.
Marinovića se, podsjetimo optužnicom tereti da je Škopiniću u rujnu 2009. godine na Bulevaru prodao 4,97 grama heroina te da su “posao” unaprijed dogovorili telefonom.
Objava presude u ovom slučaju najavljena je za danas, a obojica se brane sa slobode.