Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Svečanim koncertom učenici obilježili Dan škole

20.03.2012. 23:00
Svečanim koncertom učenici obilježili Dan škole


U povodu Dana škole i blagdana preminuća sv. Benedikta učenici Osnovne glazbene škole sv. Benedikta počastili su Zadrane svečanim koncertom. Koncert, održan sinoć u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, zajednički su organizirali samostan benediktinki sv. Marije i škola, a nastupili su učenici koji su ovom prilikom pokazali svoje znanje i talent.
Nastup su otvorile najmlađe snage, polaznici predškolske glazbene skupine s “Pričom o zeki”, kombinacijom pjesme i priče kojom su razdragali i oduševili publiku. Nakon pjevačkog zbora škole koji je nastupio s dvije pjesme, učenici su svoje umijeće pokazali na glasoviru, gitarama, oboi, violinama, flautama i ostalim instrumentima, a priču je zaključio komorni sastav škole.
Na programu se, osim skupnih točaka, našao čitav niz solo nastupa najboljih učenika škole, a prvi put nastupio je i novoosnovani Glasovirski kvartet (violina, flauta, gitara i glasovir) koji je ovom prigodom izveo obradu skladbe “Ljubice” Dore Pejačević, iz njenog ciklusa Život cvijeća, kojom je večer zaključena.