Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Tri zlata i dvije bronce za “Sirenu”

20.03.2012. 23:00
Tri zlata i dvije bronce za “Sirenu”


Sirene su se u Šibeniku natjecale u jakoj konkurenciji od 57 natjecateljica iz pet klubova


U Šibeniku je u nedjelju održano 1. kolo Kupa RH u ritmičkoj gimnastici za regiju jug u kojem je sudjelovalo 16 natjecateljica iz Kluba ritmičke gimnastike “Sirena” Zadar. Zadarske sirene pokazale su što znaju te su se s natjecanja vratile s pet medalja od kojih čak tri zlatne.
“Sirene” su se u Šibeniku natjecale u jakoj konkurenciji od 57 natjecateljica iz pet klubova, a osvojene medalje korak su bliže državnom prvenstvu koje će se održati u lipnju ove godine. Medalje iz Šibenika ponijele su: Lara Batur (zlato), Tea Radan (bronca u kategoriji mlađih kadetkinja), Nikolina Dugač (zlato) i Ivona Lokin (bronca u kategoriji kadetkinja) te Sanja Sinovčić (zlato u kategoriji juniorki).
Osim nagrađenih u Šibeniku se natjecalo još jedanaest djevojčica iz KRG “Sirena”. U kategoriji mini nastupile su: Marta Ramić, Sara Peteržinek, Nikolina Tanta i Zara Kadija, mlađa kadetkinja Leonarda Lonić, kadetkinje: Laura Čerina, Tea Drvosek Kihas, Karla Pavlović i Timea Radoslović te juniorke Anđela Serdarević i Anđela Kadija.
Iako su u klubu i više nego zadovoljni s osvojena tri zlata i dvije bronce u sljedećem kolu Kupa koje se održava 22. travnja na zadarskom Višnjiku u dvorani “Krešimira Ćosića” nadaju se još boljim rezultatima.
Osim ovih odličnih rezultata u KRG “Sirena” najavljuju još jedno natjecanje kojemu je cilj promocija ritmičke gimnastike u Zadru. Naime, u lipnju Klub namjerava organizirati Otvoreno prvenstvo grada Zadra.
– U ovom natjecanju sudjelovali bismo kao organizator, a kako smo jedini klub ritmičke gimnastike u Zadru prvenstvo bi se organiziralo među osnovnim školama. Djevojčice bi nastupale za svoje škole, a nadamo se da ćemo na taj način ritmičku gimnastiku promovirati među roditeljima i djecom, najavila je Nevena Čmelik-Sinovčić iz KRG “Sirena”.