Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kalmeta podsjetio kako je HDZ u Zadarskoj županiji na vlasti 23 godine

Autor: Velimir Brkić

20.03.2013. 23:00
Kalmeta podsjetio kako je HDZ u Zadarskoj županiji na vlasti 23 godine

Foto: Velimir BRKIĆ



Na svečanosti u Domu mladeži u Sukošanu općinski HDZ je obilježio 23. obljetnicu osnutka.
– Hvala svima koji su prije 23 godine bili za Hrvatsku, HDZ i dr. Franju Tuđmana, rekao je potpredsjednik HDZ-a Božidar Kalmeta.
Pritom je podsjetio kako je HDZ u Zadarskoj županiji na vlasti 23 godine, dok je on funkciju gradonačelnika Zadra obnašao 11, a ministarsku osam godina.
– Nažalost, danas Zadar više nema ministra u Vladi RH-a, kaže Kalmeta.
Politiku vladajućih struktura i njihov odnos prema Zadarskoj županiji ocijenio je strateškom pogreškom.
– Kukuriku koalicija voljom građana obnaša vlast u Republici Hrvatskoj i to treba poštovati, međutim, odnos središnje vlasti prema Zadru i Zadarskoj županiji u ovih proteklih 14-ak mjeseci je u osvetničkom raspoloženju. Dovoljno je spomenuti Luku Gaženica i Opću bolnicu Zadar, a mnogi gradonačelnici i načelnici imaju i strane investitore, ali ne mogu ishoditi potrebnu dokumentaciju, nabrajao je.
Potom je ustvrdio kako se danas protiv HDZ-a iz svih oružja vodi medijski, politički rat, tuče ih se iz svih mogućih oružja.
Na početku svečanosti nazočnima se obratio predsjednik Općinskog HDZ-a Tomislav Dražić te načelnik Ante Martinac koji je nabrajao ostvarene i projekte u tijeku.
– Na prvoj sljedećoj sjednici Općinskog vijeća komunalni doprinos za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata i za novogradnju smanjit ćemo za čak 50%, najavio je Martinac uz burno odobravanje nazočnih.
Zadarski župan Stipe Zrilić skandaloznim je ustvrdio kako “vlastodršci velikosrpsku agresiju pretvaraju u građanski rat a potom se neuspješno izvlače”.