Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Neka se nikad ne donese zakon protiv obitelji

Autor: Velimir Brkić

20.03.2013. 23:00
Neka se nikad ne donese zakon protiv obitelji

Foto: Velimir BRKIĆ



Sveti Josipe, molimo te da roditelje ispuni odgovarajući odgoj djece. Molimo te za naš hrvatski dom, molimo te da se nikad ne donese zakon koji je protiv obitelji, zaključna je poruka propovijedi župnika Tomislava Sikirića


Sukošanci i njihovi gosti su u velikom broju proslavili blagdan svetog Josipa. Svečanu svetu misu u župnoj crkvi sv. Kasijana predvodio je don Tomislav Sikirić, a pjesmom uveličao župni mješoviti zbor pod dirigentskom palicom sestre Antonije.
– Lik svetoga Josipa je ohrabrenje i pomoć da bismo bolje živjeli i čvršće se vezali za Krista, kako bismo nadišli sve one probleme koji nas pate i prate, naglasio je sukošanski župnik.
Velika je šteta što nam Evanđelje kaže veoma malo o svetom Josipu, ali je ipak dovoljno da zaključimo i prihvatimo da je on znak i poslanje.
– Samozatajni svetac, vrijedni i marljivi stolar iz Nazareta, vjerom prihvaća Boga i njegovu zapovijed i ne odustaje. Zato ga Crkva časti svojim zaštitnikom, kao i mi svećenici i sjemeništarci, ali i radnici. On je otac svih očeva, zato ga i traže u zaštitu. On je, također zaštitnik mladeži. On je zaštitnik naše domovine, sviju nas, jer nam je sačuvao i do nas donio vječni lijek Isusa Krista, govorio je don Tomislav.
Župnik je propovijed zaključio porukom: “Sveti Josipe, molimo te da roditelje ispuni odgovarajući odgoj djece. Molimo te za naš hrvatski dom, molimo te da se nikad ne donese zakon koji je protiv obitelji”.
Poslije euharistijskog slavlja održana je tradicionalna procesija s kipom sveca i crkvenim barjacima po mjestu. Kip svetog Josipa nosili su članovi župne zajednice, svi imenom Josip.