Na Doručku s hrvatskih farmi u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije kojem su nazočili ravnatelj Zdravko Barać i ministar Tomislav Tolušić posluženi su i predstavljeni mahom proizvodi velikih hrvatskih tvrtki, dok lokalni OPG-ovci i mali proizvođači nisu došli do izražaja.
Dukat, Vrana, Cromaris, Pik, Tvornica kruha Zadar i redom velike tvrtke na Doručku su predstavili paletu svojih proizvoda, a lokalni mali proizvođači, prvenstveno OPG-ovci na čije bi se poljoprivredne proizvode trebalo staviti naglasak kada je riječ o predstavljanju tradicionalnih domaćih i kvalitetnih proizvoda, nisu nazočili ovom događaju. Spojiti tradicionalni hrvatski doručak s turizmom ideja je koju se dugo želi provesti u djelo, no bez prisustva lokalnih proizvođača teško je ponuditi raznoliku i kvalitetnu paletu proizvoda.
– Posljednjih 10-ak godina kao da nam je slađe postalo ono što uvezemo iz drugih država. Danas imamo priliku ponovno se vratiti domaćoj hrani i probuditi svijest kako kupnjom domaće hrane kupujemo najkvalitetniju i najispravniju hranu i pomažemo lokalnim ribarima, poljoprivrednicima, rekao je ministar Tolušić.
Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Zadarsku županiju, ribe i riblje prerađevine, proizvodi OPG Babac, Sirane Gligora… Po prvi put su na Doručku s hrvatskih farmi sudjelovali i predstavnici iz riboprerađivačke industrije, pod motom “jedi što vrijedi”.
Ministar Tolušić i ovom je prilikom istaknuo kako Hrvatska ima najkvalitetniju hranu na svijetu.
– Inicijativa je da domaća hrana, osim na stolovima naših građana bude u ponudi hotela, ugostiteljskih objekata, što će ujedno omogućiti i otvaranje novih pogona, radnih mjesta, poticanje domaće proizvodnje te rast gospodarstva, rekao je ministar.
U ime domaćina, Zadarske županije, okupljenima se obratio i župan Stipe Zrilić.
– Poljoprivredni sektor treba organizirati da bude što kvalitetniji i povezan s našim rastućim turističkim sektorom. Prirodne karakteristike naše županije su takve da imamo zeleni potencijal polja i plavi potencijal mora, a turističke brojke su svake godine sve bolje. Trebamo iskoristiti prirodne potencijale koje imamo i zadržati ljude da žive na polju i od polja. Malo pomalo u tome i uspijevamo, istaknuo je Zrilić.
najnovije
najčitanije
Zadar
»RAT« U VIJEĆNICI
Radeta: Između Dukića i proračuna samo je pet litara boje i malo hrabrosti
Ostali sportovi
ATP Miami
Grigor Dimitrov izbacio Carlosa Alcaraza, “umirovljenica” Danielle Collins izborila finale
Županija
NEPRAVOMOĆNO
ZADRANIN FIZIČKI OZLIJEDIO ŽENU IZ ŽDRELCA: ‘Pala sam u nesvijest, krv je svuda tekla…’
Zadar
JAVLJA DHMZ
Danas djelomice sunčano, povremeno uz promjenljivu naoblaku
Scena
Noa Beach Club
Severina otvara May 1st Festival na najpoznatijoj party plaži u Hrvatskoj
Scena
DAO PODRŠKU BABY LASAGNI
URNEBESNI VIDEO ZADARSKE LEGENDE Pogledajte kako Grdović pleše na Rim Tim Tagi Dim!
Plodovi zemlje i mora
NAJULOV 2024.
IMPRESIVAN ULOV DOMAGOJA BAŠIĆA: ‘Samo što san spustija skosavicu u more, bum…’
Zadar
ĐIR PO KVARTU
ĐIR PO KVARTU (6) Kanalizacija na Ploči trebala bi biti prioritet: ‘To je sramota. Nervira me kad…’
Crna Kronika
KRAĐE
U Ričinima lopov iz kuće ukrao novac i ručni sat, krađa zabilježena i u Arbanasima…
Zadar
predizborni program