Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Poznati padobranac teško ozlijeđen pri doskoku

20.03.2017. 23:00
Poznati padobranac teško ozlijeđen pri doskoku


U nedjelju popodne u Rtini, u uvali Plemići, prilikom padobranskog skoka iz aviona, teško je ozlijeđen 39-godišnji padobranac Grgo Miočić. Kako nam je rekao glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća Danko Petrin iz Agencije za zrakoplovne nezgode, Miočić se ozlijedio prilikom doskoka. Prema nekim izvorima, nesreća se dogodila zbog tzv. “hook-turna”, zaokreta prije prizemljenja koji je u posljednje vrijeme čest uzrok padobranskih nezgoda. Naime kad prije prizemljenja padobranac želi napraviti okret za 90 stupnjeva, može mu se dogoditi da ne uspije izravnati padobran te pod kutem i povećanom brzinom, udari snažno u zemlju.
Padobranac je tijekom jučerašnjeg dana izašao iz šok-sobe jer unatoč višestrukim prijelomima i potresu mozga ozljede, iako kvalificirane kao teške, na sreću nisu bile opasne po život.
Miočić je inače član Aero-kluba Zadar, ali je u tom trenutku, prema riječima predsjednice Aerokluba Zadar Bjanke Pavin, koristio vlastiti avion Cessna 9A ADV. Nesretni padobranac vlasnik je turističke agencije Adventure Driven Vacations – ADV iz Rtine, koja u ponudi ima i padobranske skokove u tandemu, te je uvalu Plemići koristio za doskok.