Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bibinjac pronađen mrtav sa špricom u ruci

Autor: Suzana Bandić

20.04.2009. 22:00
Bibinjac pronađen mrtav sa špricom u ruci


Mate Sikirić pronađen je mrtav u obiteljskoj kući u Bibinjama. Sumnja se kako se mladić predozirao budući da su policajci njegovo beživotno tijelo pronašli na krevetu, a u lijevoj ruci bila mu je šprica
Mate Sikirić, 32-godišnji Bibinjac pronađen je mrtav u utorak ujutro u svojoj obiteljskoj kući u Bibinjama u Ulici Zvonimira Sikirića. Prema prvim informacijama mladić se predozirao, a to potkrijepljuje i činjenica da je tijekom kriminalističkog očevida pored njegovog beživotnog tijela koje su policajci pronašli na krevetu u spavaćoj sobi, pronađen i narkomanski pribor. Naime, kako doznajemo, u lijevoj ruci 32-godišnjaka zatečena je šprica s, za sada, još uvijek nepoznatim sadržajem. Na mjesto događaja  izašao je i dežurni istražni sudac Ante Anić koji je naredio obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.
– Najvjerojatnije je riječ o predoziranju, ali dao sam nalog za obdukciju pa ćemo po njenom okončanju znati više. Iako smo u lijevoj ruci preminulog pronašli špricu, ne možemo sa sigurnošću utvrditi što se u šprici nalazilo, o kojoj količini je riječ, a još manje je li upravo taj sadržaj bio koban za preminulog – kratko je komentirao Anić.
Sikirić je, napomenimo, u obiteljskoj kući u Bibinjama posljednjih godinu dana, otkako mu je umro otac, živio sam. Kako neslužbeno doznajemo, pronašli su ga njegovi prijatelji koji su ga na kućnu adresu došli tražiti, obzirom da im se nije javljao cijeli dan, a policiju je pozvao njegov stric.
Inače, zadarskoj javnosti Mate Sikirić poznatiji je po monstruoznom ubojstvu iz 1997. godine kada su on i njegov tadašnji prijatelj brutalno pretukli taksista u okolici Zagreba kako bi se domogli njegovog novca, jer su, kako su se tada branili, bili u apstinenciskoj krizi i stoga smanjeno ubrojivi. Sikirić je za to kazneno djelo bio osuđen na dugogodišnju zatvorsku kaznu, a prije nepune dvije godine vratio se s izdržavanja u rodno Bibinje. Policiji je bio otprije poznat i po zloporabi opojnih droga i imovinskim deliktima, a prošle su godine intervenirali i vatrogasci kada je na njegovoj obiteljskoj kući izbio požar za koji se sumnjalo kako je namjerno izazvan.
Ukoliko nalazi obdukcije potvrde da je riječ o predoziranju, u crnim statistikama njegovo će ime biti zapisano kao ime prve ovogodišnje žrtve od droge na području PU zadarske.