Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Može li se zaustaviti Rijeka gostujućih neuspjeha?

20.04.2012. 22:00
Može li se zaustaviti Rijeka gostujućih neuspjeha?


Bez maksimalnog pristupa, želje, borbe i koncentracije ne može se doći do pobjede. Riječanima je ova utakmica kao i nama jako bitna, stoga očekujem veliku borbu


Prilika za iskupljenje košarkašima Sonik-Puntamike je sve manje. Četiri su kola do kraja Lige za ostanak, a fenjer na dnu ljestvice u rukama je Puntamičana i Dubrovčana koji žele što prije pobjeći iz zone ispadanja. Dubrovčani će u goste trećem konkurentu u toj priči, VROS Dardi, dok će večeras na put i zeleni. Krenulo se u Rijeku gdje ih dočekuje Kvarner koji ih je šokirao prije tri kola usred Jazina. Bodovi iz ove utakmice su bitni jednima i drugima. Riječani traže potvrdu ostanka u ligi dok je Zadranima taj put je puno duži, a pobjeda na Kozali bi ih definitivno uputila u željenom pravcu. Trener Marko Selin shvaća da je novi težak ispit pred njegovim igračima, a gostovanja ove sezone nisu mjesto gdje su Puntamičani uzimali bodove.
– Naš cilj je pobjeda kao i u svakoj utakmici dosada. Svjesni smo da je to lakše reći nego učiniti, no nemamo izbora već svim snagama pokušati doći do pozitivnog rezultata. Pripremali smo se protekli tjedan jako dobro, isčitali smo Riječane, a i onako se dobro poznajemo. Ovo će nam biti četvrta utakmica s njima ove sezone, oni su pobijedili u dvije, no sve su bile u egalu tako da očekujem sličan razvoj situacije večeras.
Prošli poraz od Riječana je itekako zabolio. Krvnik vam je tada bio bek-šuter Kvarnera, Češković.
– Znamo dobro odakle nam prijeti najveća opasnost. Petorica igrača Kvarnera zaslužuju posebnu pozornost. Prvenstveno se odnosi to na Češkovića koji je u stanju u serijama pogađati, iznimno je precizan i ako mu se otvori šut teško ga je zaustaviti. Uz njega tu je korpulentni i spretni centar Šimović koji je težak za čuvati i u ovoj ligi je jedan od boljih centara. Veliku pomoć ima u Peharu dok je opasan i Cinac, četvorka koja se puno izvlači na vanjski šut. Uz njih četvoricu imaju i organizatora igre Blajića te nekolicinu mladih igrača. Njihov trener Aramis Naglić odlično ih je uigrao, imaju jako dobru sezonu i uz Križevce oni su najposloženija momčad u Ligi za ostanak.
Recept za pobjedu je dobro znan. Agresivno, borbeno i ako je moguće koncentrirano svih 40 minuta.
– Sve to stoji. Bez maksimalnog pristupa, želje, borbe i koncentracije ne može se doći do pobjede. Riječanima je ova utakmica kao i nama jako bitna, stoga očekujem veliku borbu. Oni igraju agresivno, s presingom, nerijetko se brane zonom tako da ima mnogo zamki na koje protivnik nailazi u dvoboju s njima. Igrači su svjesni da se mora napraviti nešto u gostima ove sezone kako bi se pomakli s mrtve točke i očekujem njihov pravi odgovor na ovom gostovanju. Bit ćemo lišeni usluga Tome Dražovića koji je spriječen zbog privatnih obaveza, no ostali su spremni za bitku – za kraj je kazao Selin.


Liga za ostanak




Raspored 7. kola: Kvarner 2010 – Sonik-Puntamika (18.30), VROS Darda – Dubrovnik, Križevci – Alkar.