Na Poluotoku se zatvara 250 parkirališnih mjesta!

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Do četvrtka navečer, preporučuje se svima, na zadarski Poluotok - ne idite s automobilima. Jedinom prometnicom kojom se automobilom može okružiti Poluotok, u četvrtak će voziti 160 biciklista iz 25 zemalja svijeta. Za potrebe velike biciklističke utrke Tour of Croatia, do četvrtka se na Polutoku zatvara oko 250 parkirališnih mjesta.

Radi se o mjestima uz prometnicu koja okružuje Poluotok, a to su sljedeće ulice: Ulica Narodnog lista (uz staru Tehničku školu), Bedemi zadarskih pobuna (Muraj), Ulica Božidara Petranovića (uz zgradu Tankerske plovidbe), zatim obje ulice uz rivu (Ulica Zadarskog mira 1358. i Ulica Mihovila Pavlinovića) te Ulica Ruđera Boškovića (uz DHM).

Kao alternativa, za parkiranje će se ovih dana otvoriti sportska igrališta uz dvoranu Ravnice. Kako kaže Zvonimir Višak iz tvrtke Obala i lučice, tamo stane stotinjak automobila.

- Tamo će moći parkirati svi vozači, ne samo oni vlasnici automobila koji imaju prebivalište na području Poluotoka. Osim toga, parkiralište na Đilu je van sezone uvijek poluprazno, tako da će i ono koristiti ovih dana. Građani koji imaju pretplatničke karte, do zadnjeg dana utrke mogu parkirati u bilo kojoj zoni, gdje god da pronađu mjesto. Ako do održavanja utrke na navedenim lokacijama ostane koji automobil, a nadam se da će ih ostati malo, morat će se ukloniti i premjestiti na Ravnice, rekao je Višak.

- Važno je zatvoriti parkirališta radi sigurnosti samih biciklista. Uz trasu utrke se postavlja i ograda pa je potrebno isprazniti parkiralište do tada. Molimo sve vozače da poštuju privremenu regulaciju i zahvaljujemo im na razumijevanju. Zaista se radi o velikoj reklami za naš grad. To je jedna od jačih utrka u Europi, a prenosit će ju i Eurosport. Cilj je vrlo atraktivan, na kraju šetnice na Forumu, tako da će se vidjeti i sv. Donat. Osim toga, utrka je odlična promidžba biciklizma kao sporta, ali i korištenja bicikla kao prijevoznog sredstva, rekao je Višak, voditelj službe za parkiranje u Obali i lučicama.

Po svemu sudeći, i mnogi Zadrani će ovih dana zbog biciklista na Poluotok - s biciklom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno