Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Oživjeli legendarne zadarske oriđinale

20.04.2016. 22:00
Oživjeli legendarne zadarske oriđinale


Učenici ove škole imali su pomoć u mladom pijanistu Adrianu Valčiću, polazniku Glazbene škole. Duo violine i oboe oplemenile su Ivana Soldo i Tena Milinčić, koja je nastupila kao gošća iz Gimnazije V. Nazora
Program „Eko dana” u Zadru začinjen je preksinoć scenskim programom koji je u Kazalištu lutaka uprizorila glazbeno-dramska skupina Prirodoslovno-grafičke škole. Središnji dio programa bila je romantična predstava Snovita priča 2., kao nastavak prošlogodišnje Snovite priče 1.
 Snovita priča 2. publiku je nasmijala sentimentalnom pričom o dvoje zadarskih „oriđinala”, Žmaku i Gracijeli, čiji je duh, još uvijek poznat u pričama zadarskih vala i kaleta. Žmak je pitoreskni ribar, a dražesna Gracijela legenda zadarskih prijateljica noći, dama čija životna priča sažima i škakljive i tragične konotacije. Nekadašnji i sadašnji učenici Prirodoslovno-grafičke škole, publici su priuštili pregršt duhovitih, ali i potresnih scena, začinjenih koreografskim i multimedijskim rješenjima. Snovitom pričom 2, povezana su nekadašnja vremena s današnjom stvarnošću, koja minula vremena otima zaboravu.
Kroz program je oduševila izvedba mladog pijanista Adriana Valčića, inače učenika prvog razreda Grafičke škole i polaznika Glazbene škole. Duo violine i oboe oplemenile su Ivana Soldo i Tena Milinčić koja je nastupila kao gošća iz Gimnazije V. Nazora. Osim spomenutih izvođača, u glazbeno-scenskoj manifestaciji sudjelovali su: Ivan Bašić (Žmak), Lucija Miletić (Gracijela), Karla Birin i Antonio Grubić (djevojka i mladić iz gradske varoši); Roža Milković i Mateo Baričević (gitara i vokali); Lora Denković-Kraljev, Barbara Predovan, Ivana Soldo, Donata Mustać (koreografija); Filip Grdović (majstor svjetla); Anamarija Ivković i Miro Krneta (multimedija); Ivica Antić (redatelj).
Njihov nastup potvrdio je kreativno ozračje koje je, već sada, dio tradicije Prirodoslovno grafičke škole u Zadru.