Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

HSU: “Naturalizirana Zadranka” Sabina Glasovac kriva za Mocire

20.04.2017. 22:00
HSU: “Naturalizirana Zadranka” Sabina Glasovac kriva za Mocire


Za aktualnu kandidatkinju za gradonačelnicu Zadra slobodno se može reći da u vrijeme svog mandata kao odgovoran dužnosnik ništa nije učinila ili je propustila učiniti za Zadar i zadarske potrebe, kazao je Frakin
Gradski odbor HSU-a na konferenciji za novinare oštro je prozvao SDP zbog zastoja u radovima na Centru Mocire. HSU-ov gradski vijećnik i predsjednik Nadzornog odbora županijskog i gradskog odbora, Boris Frakin, na pune četiri stranice priopćenja Gradskog odbora zapravo je govorio o predsjednici zadarskog SDP-a, Sabini Glasovac, prozivajući je da kao “naturalizirana Zadranka” nije učinila što je trebalo na dovršetku Centra.
– Nakon što je konstrukcija Centra dovršena 2010. godine i nakon parlamentarnih izbora 2011. godine na sceni se pojavljuje osoba u liku i djelu gospođice Sabine Glasovac, uvedena prvo kao savjetnica, a poslije inaugurirana kao pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i športa, za koju smo priželjkivali da će se, bez obzira na razlike u provenijenciji, kada se radi o interesu građana grada Zadra, svesrdno zauzeti za dovršetak projekta. U to vrijeme je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta bilo, dakle, glavni nositelj investicije i zakonski obveznik dovršenja ovog zadarskog kapitalnog objekta – kazao je Frakin.
Napominjući kako se centar Mocire našao u “vrtlogu političke destrukcije, nemara i opstrukcije”, Frakin je dodao kako se za aktualnu kandidatkinju za gradonačelnicu Zadra “slobodno može reći da u vrijeme svog mandata kao odgovoran dužnosnik ništa nije učinila ili je propustila učiniti za Zadar i zadarske potrebe”.
– Možda je pretjerano reći da ona kao naturalizirana Zadranka nije ništa učinila hibernirajući četiri godine u Ministarstvu jer se ipak pobrinula da prima naknadu za odvojeni život, a već smo se pitali, i danas to ponavljamo, od čega i koga je gospođica Glasovac u Zagrebu bila odvojena? Jedini zaključak je da je odvojena od interesa grada Zadra koje, naravno, nije zastupala, a Mocire kao Centar za djecu s posebnim potrebama su najbolji dokaz za to – naglasio je Frakin, zaključujući kako je ovo “prava moralna zlouporaba položaja i ovlasti”.
Tko su pravi, a tko “naturalizirani” Zadrani?
Iako je odrješito pročitao stranačko priopćenje o Mocirama kao SDP-ovoj “skupocjenoj avanturi”, na novinarska pitanja o odgovornosti HDZ-a nije se baš najbolje snašao, kao i na pitanje zbog čega je Sabina Glasovac “naturalizirana Zadranka”, a primjerice bivši HDZ-ovi gradonačelnici Zvonimir Vrančić porijeklom iz Vrlike i Ana Lovrin porijeklom iz Zagreba, nisu.
– Ako je tako, onda jesu – odgovorio je Frakin, te na dodatno pitanje zbog čega SDP-u predbacuje “naturaliziranu” Glasovac, a HDZ-u ne “naturalizirane” Vrančića i Lovrin, pomalo zbunjeno odgovorio:
– Nema svrhe ni poante razgovarati o tome, već ističemo činjenicu u datom trenutku.