Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Glazbena kul(turna) večer

Autor: Ante Rogić

20.05.2010. 22:00
Glazbena kul(turna) večer


U dvorištu Gradske knjižnice Zadar u srijedu navečer održana je glazbena kul(turna) večer. Nakon druženja s Edom Popovićem i neafirmiranim zadarskim piscima na glazbenoj večeri nastupili su Ante Perković, The Subterraneans, Mario Padelin, Emil Šprljan, te Lucija Gregov i Paola Bralić (duo violončelo).
Večer je sa svojim autorskim skladbama otvorio gitaristički duet The Subterraneans, a potom je nastupio Mario Padelin, dugogodišnji kolumnist Zadarskog lista, spisatelj, glazbenik. Nastupio je uz pratnju Filipa Plazonića, gitarista grupe “Ultraljubičasti zločin”. Padelin je izveo samo jednu pjesmu svoje bivše grupe “Zločesti reaktor”, te “nadahnutu”obradu pjesme “Helena lijepa i ja u kiši”, čuvenog hrvatskog kantautora Drage Mlinarca. Za kraj je odsvirao dvadeset godina stari standard “Pjesma o moru br.2” i 6-minutnu epsku baladu “Baš je gadan bio dan” koja je svojom mračnom atmosferom dojmila sve prisutne
Padelina ćemo još čuti i ubuduće, jer je s Goranom Kovačevićem, kolegom iz bivšeg sastava, oformio grupu “Sebični Div Art Projekt”. Poznati šansonijer, profesor Emil Šprljan nastupio je s nekoliko šansona, a potom je pred mikrofon došao Ante Perković, poznati publicist i rock-kritičar, koji je, između ostalog izveo Boba Dylana.
Za kraj su nastupile Lucija Gregov i Paola Bralić – duo violončelo.