Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Humanitarni koncert za školovanje medicinskih sestara

Autor: Valentina Mlađen

20.05.2010. 22:00
Humanitarni koncert za školovanje medicinskih sestara

Foto: Sebastian GOVORČIN



Tedi Spalato, Tomislav Bralić i klapa ‘Intrade’ bili su gosti humanitarnog koncerta održanog u četvrtak navečer u velikoj dvorani HNK Zadar. Koncert je organizirala „Zaklada medicinskih sestara Hrvatske komore medicinskih sestara”. Ova Zaklada osnovana je 31. siječnja 2008. godine, a glavna zadaća joj je unapređenje znanja i usavršavanje medicinskih sestara, financiranje njihovog školovanja te pomoć medicinskim sestrama u posebnim životnim nevoljama. Kako se Zaklada financira isključivo od donacija i sponzorstva održan je ovaj prvi humanitarni koncert. Dio zarade od novca ići će za opremanje medicinskog kabineta za vježbanje na Sveučilištu u Zadru.
– Zaklada djeluje prvenstvenoza školovanje medicinskih sestara na veleučilištima, da bi sestre bile što obrazovanije i sposobnije za buduće izazove. Odlučili smo da zarada ovog prvog koncerta u Zadru prvenstveno ostane na Zadarskom sveučilištu kako bi se opremio medicinski kabinet, rekla je viša medicinska sestra Manda Bagić, upraviteljica Zaklade.
Ovo je prvi ovakav projekt skupljanja donacija putem koncerta. Dok je prva godina bila uhodavanje, ova godina označava početak prjekata za koje se nadaju kako će se nastaviti i dalje. Iako ovaj prvi koncert nije napunio kazalište dupkom ljudi su se ipak odazvali u zadovoljavajućem broju. U prvom redu sjedili su i gradonačelnik Zadra dr. Zvonimir Vrančić te župan Zadarske županije Stipe Zrilić. Osim što je publika došla uživati u vrhunskim izvođačima početak je ovo senzibiliziranja javnosti za medicinske sestre koje u našem društvu još uvijek nisu cijenjene na način na koji to zaslužuju.