Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Smiljevac ima najbolje atletičare

Autor: Andrija Dešpoja

20.05.2010. 22:00
Smiljevac ima najbolje atletičare


Primorsko-goranska županija je protekli tjedan ugostila najbolje sportaše osnovnih škola koji su u završnicama po svim sportovima razigravali za državne naslove. Tako su se na Kvarneru našli i predstavnici Zadarske županije koji su svoje predstavnike imali u odbojci, rukometu, atletici, stolnom tenisu i šahu. Najuspješniji su se kući vratili atletičari iz OŠ Smiljevac koji su osvojili naslov državnih prvaka. Konkurencija je doslovno pometena, a zlatnu kolajnu oko vrata su zaslužili: Bruno Zelić, Filip Konforta, Antonio Kvartuč, Robert Holovka, Ivan Kapitanović, Ante Papić, Stipe Alavanja, Kristian Barić, Marko Nekić, Vlatko Šaran, Nikola Žilić, Jozef Syla. Vodio ih je profesor tjelesne kulture Lucijan Ćuković koji će reći da je sva zasluga ipak treba pripasti njihovoj trenerici koja je bila spriječena voditi momčad na natjecanje.
– Pokazali smo da smo najdominantniji u državi, a tome je najbolji dokaz čak 19 bodova prednosti ispred drugoplasirane momčadi. Istaknuo bih da je sva zasluga za ovakav rezultat ide na dušu njihove trenerice Darinke Kotlar koja nije mogla s njima na natjecanje – kazat će Ćuković.
 Odmah za njima su odbojkašice iz OŠ Krune Krstića (Matea Bajlo, Enea Mujagić, Matea Grdović, Lori Nikpalj, Renata Nikpalj, Ellide Ferro, Katarina Kalmeta, Luciana Vučetic, Lucija Bajlo, Anđela Zurak, Lara Tičic, Paula Zubčic) koje su svoje natjecanje odrađivale u Čavlima pored Rijeke. Na kraju veliko zadovoljstvo s polučenim rezultatom tj. drugim mjestom, a ispred njih su se uspjele plasirati domaće odbojkašice iz Čavla koje su ujedno i obranile naslov. Voditelj mladih odbojkašica iz Arbanasa Karlo Lisica iznimno je bio zadovoljan s ostavrenim rezultatom.
– Prvi set je pred prepunim tribinama ponudio izuzetno kvalitetnu odbojku u kojoj smo propustili veliku priliku . Drugi set bio je potpuno drugaciji. Cure su se emotivno ispraznile te je domacin s lakocom priveo susret kraju. No, mi smo izuzetno zadovoljni nasim nastupom. Da bi nastupili na Drzavnom prvenstvu trebali smo bez poraza osvojiti gradsko, Zupanijsko te Dalmatinsko prvenstvo. Potrebno je naglasiti da su sve nase igracice sedmi i sesti razred te da dogodine ocekujemo od njih ponavljanje ovogodisnjeg uspjeha, a potajno se nadamo i osvajanju prvog mjesta. Iako smo skola sa svega 500-njak učenika, dokazali smo da se uz pravi pedagosko- sportski rad mogu napraviti vrhunski sportski rezultati – kazao je Lisica.
Od ostalih zadarskih predstavnika treba istaknuti treća mjesta atletičarki iz Šimuna Kožičića Benje te mladih šahista iz OŠ Privlaka. Rukometaši Krune Krstića završili su natjecanje kao peti dok su stolnotenisači iz OŠ Zadarski otoci natjecanje završili na šestom mjestu.