Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pobjeda ili kraj sezone?

20.05.2011. 22:00
Pobjeda ili kraj sezone?


Biti ili ne biti? Pobijediti ili završiti sezonu? To je pitanje danas pred košarkašima Zadra, koji u Trnskom moraju pobijediti Zagreba kako bi izborili treću, odlučujuću utakmicu polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske. U protivnom će se porazom oprostiti od ove teške sezone.  „Mravi” imaju 1-0 zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi od 19 razlike prije četiri dana na Višnjiku, no bit će ovo jedna sasvim nova utakmica u kojoj se kreće od nule. Ipak, Josip Grdović, trener Zadra ponovit će što je rekao i u najavi prve utakmice.
– Zagreb je veliki favorit. Idemo tamo pokušati odigrati najbolje što možemo. Pokušat ćemo otvoriti utakmicu na drugačiji način da bi ostali u igri što dulje. Imamo nekih sitnih zdravstvenih problema, ali svi će biti u sastavu. Koliko ćemo ih moći koristiti i koliko će igrači moći dati, to ćemo vidjeti tokom utakmice.
Na koje ste pogreške ukazali igračima nakon poraza u prvoj utakmici i 98 primljenih poena?
– Bilo je više pogrešaka, počevši od napada do obrane. Pokušali smo korigirati neke stvari. Ovisi koliko ćemo moći, s obzirom da je smanjen broj igrača koje možemo koristiti, pogotovo na visokim pozicijama. Tu smo limitirani i pokušat ćemo nešto drugo odigrati. Iako, u prvoj utakmici nismo napravili sve što smo se dogovorili. Otvaranje utakmice je otišlo u korist Zagreba, nešto smo vratili u drugoj četvrtini, ali onda nismo imali energije i snage da to zadržimo do kraja. Zagreb je bolja i kvalitetnija momčad, individualno i timski. Imaju po dvije, tri mogućnosti na svakoj poziciji, mogu kombinirati različite igrače i u prednosti su. Uostalom, nisu slučajno na početku sezone rekli da idu po naslov prvaka i na vrh Jadranske lige.
Dodao je Grdović još nešto.
– A moramo znati da u momčadi Zadra nema sedam-osam igrača, koji su trebali biti nosioci igre. Nemojmo zaboraviti kako smo krenuli i kako sam zatekao momčad. Ne možemo sada, nakon dobrih utakmica u ligi za prvaka, postavljati neke ciljeve, a zanemariti i ozljede i turbulentnu sezonu koju imamo iza sebe.
Novinari su upitali trenera Zadra kako planira zaustaviti Mulaomerovića? Može li Ahmetbašić biti rješenje?
– On ima nekih zdravstvenih problema i zato ga manje koristim. Vidjet ćemo kako će se osjećati prije utakmice. Vidjeli ste da ne volim govoriti kakve zdravstvene probleme imamo u momčadi, niti treniramo li sa šest ili osam igrača, jer mislim da to koristi protivniku, a ne koristi nama. Ne tražim alibi. Mirza ima problem i držim to za sebe, ali kad ste već pitali odgovorit ću, da netko ne bi mislio da ne igra iz nekog drugog razloga. Neke stvari mogu izići u javnost, neke ne mogu – odgovorio je Grdović.


 ISPRIKA KK ZADAR


KK Zadar izražava žaljenje zbog incidenta koji se dogodio nakon prve polufinalne utakmice PH, kada je nekolicina neodgovornih pojedinaca divljački nasrnula na igrače i vodstvo KK Zagreb. Isprika se upućuje na adrese svim igračima KK Zagreb, osobito Luki Žoriću koji se našao na meti napadača, zatim vodstvu KK Zagreb, kao i sucima spomenute utakmice. KK Zadar se ograđuje od postupaka pojedinaca koji su svojim postupkom naštetili i samom Zadru, a službeni organi u postupku su utvrđivanja identiteta počinitelja – stoji u priopćenju koje potpisuje Uprava KK Zadar.




 GRDOVIĆ: MOGLO JE I BEZ ISPRIKE


Na jučerašnjoj konferenciji za novinare trener Zadra komentirao je i priopćenje kluba o događajima nakon prve polufinalne utakmice.
– Ne slažem se s priopćenjem kluba da je bilo divljačkih nasrtaja. Razgovarao sam i sa trenerom Zagreba i sa sucima i rekli su da nije bilo ništa što bi trebalo ući u zapisnik. Mislim da je to trebalo proći bez nekih komentara i isprika. To se događa. Ako se izbornik i Aco malo pokoškaju na crti za vrijeme utakmice i ovo je normalno da neki navijač malo urgira. Ili je izazvan nečim ili nije zadovoljan ni svojim igračima ni predstavom koju je vidio. Mislim da to naguravanje nije bilo toliko alarmantno. Nisam to vidio, ali sam dobio informacije. Ako se ni delegat ni KK Zagreb nisu ništa žalili, nego su rekli da je sve bilo u granicama… Isprika ne šteti, jer lijepa riječ i željezna vrata otvara, ali mislim da nije bilo baš tako dramatično – smatra Grdović.


 


 PORAZ KADETA OD ZAGREBA


U prvoj utakmici poluzavršnog turnira prvenstva Hrvatske za kadete, mladi Zadrani uvjerljivo su poraženi od Zagreba 38 razlike. Zagrepčane je predvodio Mario Hezonja sa 43 poena, 16 skokova, 11 osvojenih lopti i 5 asistencija, dok je u zadarskim redovima Vinko Glavan postigao 26 poena. U toj je skupini Dubrava pobijedila Valpovo 70:52, dok je Split u prvom kolu bio slobodan.
ZADAR – ZAGREB 60:98
(12:21, 21:25, 19:20, 8:32)
ZADAR: Bašić 8, Jurica 12, Gregorić 4, Petešić, Vraneš, Ivanov 6, Škara, Glavan 26, Šaran, Sorić 2, Perić 2. Trener: R. Tičina.
ZAGREB: Čališ, Novković 7, Žugaj, Žnidarec, Milatić 15, Krmek, Rebić 4, Hezonja 43, Milekić 11, Jurković 8, Aleksić 2, Sučević 8. Trener: M. Brkljačić.