Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Žorić: Želimo završiti posao u Zagrebu

20.05.2011. 22:00
Žorić: Želimo završiti posao u Zagrebu


Pobjedom u Zadru košarkaši Zagreba došli su u priliku da prvi put u povijesti kluba izbore plasman u finale prvenstva Hrvatske. Sada imaju dvije prilike da to ostvare, no o drugoj, dakle eventualnoj majstorici u Zadru ne žele niti razmišljati.
– Na Višnjiku smo napravili ono što smo htjeli, došli smo do prednosti i sada moramo napraviti sve da završimo tu priču u Zagrebu i plasiramo se u finale. Dat ćemo ne 100 nego 150 posto svojih mogućnosti da se ne vratimo opet u Zadar – kaže Luka Žorić, koji je sa 29 poena, 14 skokova, 4 blokade i 3 asistencije bio najbolji pojedinac prve polufinalne utakmice.
Tada su mu se očekivano priključili Mulaomerović i Simon, te pomalo iznenađujuće Heytvelt. Premda su Zadrani znali kvalitete američkog krilnog centra, nisu baš očekivali da će im utrpati 6 trica i 25 poena.
– Mi smo momčad od 10-12 kvalitetnih igrača i uvijek može iskočiti netko drugi. Mislim da za one koji su nas pratili ove sezone to i nije neko iznenađenje. Imamo osovinu koja je uvijek tu i onda se još netko priključi ili Mašić ili Heytvelt ili Rančić… Kada je tako, onda smo stvarno opasni.
Večerašnja utakmica neće se igrati u dvorani Dražena Petrovića, gdje je Zagreb igrao cijelu ovu sezonu, već u Trnskom.
– Ne mijenja to ništa posebno. Možda nam je čak i bolje što igramo u Trnskom jer smo dosta treninga ove godine odradili tamo. A i mi koji smo nositelji momčadi bili smo tu proteklih godina, kada nam je to bila jedina dvorana. Zato nam odgovara što igramo u Trnskom. A pošto je manja dvorana, očekujem da ćemo prvi put ove sezone stvarno imati publiku na svojoj strani i osjetiti tu podršku.
Kakav Zadar očekuju Zagrepčani?
– Sigurno će ići na sve ili ništa. To im je jedini izlaz i to može biti jako neugodno. Sigurno će dati sve od sebe, nemaju što izgubiti i bit će jako opasni. Ali mi moramo odgovoriti još jače i vjerujem u našu pobjedu.
Žorić će na kraju sezone napustiti redove Zagreba i otići u inozemstvo, no završnicu prvenstva želi odraditi najbolje što može i pokušati osvojiti naslov prvaka Hrvatske, te na taj način osigurati klubu igranje u Euroligi sljedeće sezone.
– Ja ću sljedeće sezone igrati Euroligu. Sve je već dogovoreno, ali nećemo još u javnost s tim do kraja sezone. No Zagreb je klub koji mi je dao sve i najmanje što mogu napraviti je da dam sve od sebe i da pokušamo donijeti prvi naslov prvaka u Trnsko – za kraj će zadarski centar.


 BOLI, ALI PROFESIONALAC SAM


Kako komentiraš događanja nakon prve polufinalne utakmice na Višnjiku, te ispriku koju je KK Zadar uputio Zagrebu i tebi osobno?
– Zadar je moj grad i uvijek će to biti. Svi koji su malo upućeniji u košarku znaju način na koji sam otišao iz Zadra. Sigurno da boli kada te vrijeđaju u tvom gradu. Najviše me zabolilo što sam vidio neke ljude koje poznajem i koje sam smatrao prijateljima da se tako ponašaju. Razočaran sam, ali nema se tu što posebno dodati. Moram biti profesionalac i dati svaku utakmicu sve od sebe, jer živim od toga. Jedini način na koji znam i mogu igrati je da dajem svaku utakmicu 120 posto. Tako sam i došao do ove razine da sljedeću sezonu idem igrati u veći klub – kaže Žorić.