Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Bokanjane uznemirile pčele, spasili ih vatrogasci

20.05.2012. 22:00
Bokanjane uznemirile pčele, spasili ih vatrogasci


Zadarski vatrogasci u subotu su oko 13.15 sati zaprimili poziv iz PU zadarske sa zamolbom da im pomognu u rješavanju problema s rojem pčela na Novom Bokanjcu koji je tamošnjim stanarima utjerao strah u kosti. Pretpostavljalo se kako su pčele pobjegle iz neke košnice, no kako se nije znao vlasnik, u pomoć su pozvani vatrogasci koji su odmah po pozivu izišli na teren.
– Pčele su se skupile u dvorištu u Poljani J. Židaka, a djelatnici JVP Zadar auto-ljestvama su podigli pčelara koji ih je potom skupio u staklenku – izvijestili su iz dežurstva JVP Zadar nakon što su riješili ovaj nesvakidašnji problem.
Osim ove intervencije, vatrogasci su imali i dvije u nedjelju, u sitne sate.
– U 2.57 zaprimljena je dojava da gori suncobran pokraj Konzuma u Ulici Ante Starčevića koji su u svega nekoliko minuta ugasili i spriječili širenje na okolne suncobrane. Petnaestak minuta kasnije stigla je dojava da u istoj ulici gore kontejneri – rekao je dežurni operater JVP Zadar, no do njihova dolaska dva su kontejnera u potpunosti izgorjela. Oba slučaja paljevine istražuje i policija, a pretpostavlja se kako je požare potpalila skupina mladih Zadrana pri povratku iz noćnog života.