Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

I Bog je od nas digao ruke

20.05.2012. 22:00
I Bog je od nas digao ruke


Mislim da je i samom bogu dosadilo koliko ga mi Hrvati dozivamo i zazivamo. Molimo ga da nam sjedne plaća, molimo ga da ne izgubimo posao, da nam ne smanje plaću… Molimo ga za nemoguće stvari, pa se mislim da se bar tu i tamo počeše po bradi i razmisli ima li lakših ciljeva za koje mu se molimo i koje mu postavljamo.
A tek kad čuje naše političare koji ga zazivaju i busaju se s njegovim imenom u časna prsa, ne znam kako isti taj svevišnji ne popizdi i ne sravni našu malu kiflicu sa zemljom. Ili je ne proguta u jednom zalogajčiću. Jer tko o čemu, oni o poštenju.
Pretpostavljam da mu je već muka od nas i da je u nekakvom svom sistemu nas Hrvate stavio na ignore. Pa nam više ni predragi bog ne može pomoći. Ni ikakvo drugo prosvjetljenje ni osvjetljenje.
– Koprcajte se sami, tako vam je kako ste zaslužili, pretpostavljam da češući lijevo uho sam sebi u bradu mrmori ćireći kroz oblačić.
Pa kad i sam bog od tebe digne ruke, najviše zato što si sklopio pakt s vragom, ne znam što bi ovi naši političari htjeli. Da im vjerujemo? Da za njih glasamo? Da vjerujemo da su jedni bolji od drugih? Ili, ironično, da će im bog, isti taj bog u kojeg se kunu, naplatiti grijehe za koje tvrde da ih nisu učinili. A isti taj bog se umorio od laži, prijevara i okrenuo se rokenrolu.
Moja cimerica na faksu je zazivala boga dok je s tipom bila u krevetu. A kako su nam zidovi među sobama bili tanki, zamolila sam je da se seksa ili kad me nema ili da se stiša. Ali kako se nije mogla kontrolirati, pitala sam je je li ona fakat zaziva boga ili ovog svog smatra bogom zbog nadolazećeg orgazma. Ova se zamislila i nije mi od prve znala odgovoriti. A onda je nakon dugog razmišljanja i strogog analiziranja došla do zaključka da ljudi, uvijek kad im je teško, zazivaju majku ili boga. Kad nas nešto boli, zazivamo boga. Kad nam nešto treba – zazivamo boga. Kad nas je strah – zazivamo boga. A ona ga, eto, zaziva da joj pomogne da dosegne vrhunac. I da je nitko ne čuje, ofc.
Pretpostavljam da bi joj se stara koja je porijeklom iz stroge hercegovačke katoličke obitelji zgrozila da je čula, ali votever. Pitala sam cimu pomogne li joj bog, a ona mi je odgovorila:
– Uvijek kad ga u tim trenucima zazivam. Nikad me nije iznevjerio. Ali zato sve što tražim njegovu pomoć, a da je vezano uz faks, nikad mi ne uspije…
Ne znam zazivaju li boga političari dok doživljavaju orgazam kad potkradaju narod i državu. Možda ga se tada i ne sjete, da ne bi slučajno dobili napadaj grižnje savjesti zbog nemorala. Ili da s njim ne moraju dijeliti plijen. Ali znam da traže njegovu pomoć kad sjedaju na visoke funkcije, pa bi moglo biti da je to povezano. Da postoji neka tajna veza između njih, svejedno crvenih ili plavih. Jer svima dopusti da uzmu i više nego što im treba, a kad treba pomoć malima, bog napravi crtu ili stavi slušalice na uši… Kao, ne čuje dobro, već smo mu dosadili…
I zato kad je već dignuo ruke od nas i ne želi nam odmoći, neka bar ne pomaže ni njima. Ma koliko ga zazivali, molili i kumili… Ma uostalom, zašto ikoga išta moramo moliti?! Uzdaj se u se i u svoje kljuse…
Mare
([email protected])