Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Modnom revijom proslavili deseti rođendan (FOTOGALERIJA)

Autor: Valentina Mlađen

20.05.2013. 22:00
Modnom revijom proslavili deseti rođendan (FOTOGALERIJA)


Tridesetak modela izrađeno je tijekom ove školske godine, a odlikuju ih izostanak kiča, ravne linije naglašenih kutova te poigravanje crno-bijelim kombinacijama


Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar prošlog tjedna je proslavila desetu obljetnicu od uvođenja programa likovne umjetnosti i dizajna. Tom prilikom u zadarskom Arsenalu organizirana je modna revija učenica škole pod nazivom “Monokromija – igra tekstura”. Podijem su se prošetale učenice u kreacijama 25 svojih kolegica trećih i četvrtih razreda smjera dizajn odjeće, koje su radile pod budnim okom mentorica, profesorica Sandre Bačić i Kate Prskalo, inicijatorica projekta.
Naziv monokromija objašnjava se kao rad s jednom bojom, dok je tekstura osobina ili vanjski izgled neke plohe. Kako bi se učenicama postavio kreativni izazov njihov zadatak bio je uposliti maštu i znanje te su od jedne boje i platna koje su dobile na korištenje morale osmisliti što bolju kreaciju. To se pokazalo vrlo inspirativnim za mlade zadarske dizajnerice koje su predstavile zanimljive i avangardne modele što haljina, što “casual” kombinacija. Mnoge od ovih odjevnih komada ne bi bilo teško zamisliti i u svečanijim prigodama, a neke čak i na ulicama. Na reviji se iskristaliziralo nekoliko vrlo dobrih i perspektivnih učenica što je obećavajuće za hrvatsku modnu scenu. Reviju su upotpunile frizure koje su izradile učenice Obrtničke škole Gojka Matuline, smjer frizer pod mentorstvom Branke Travice. Tridesetak modela izrađeno je tijekom ove školske godine, a odlikuju ih izostanak kiča, ravne linije naglašenih kutova te poigravanje crno-bijelim kombinacijama.