Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nikola Bojo treću godinu zaredom prvak Hrvatske

Autor: Šime Ćurko

20.05.2013. 22:00
Nikola Bojo treću godinu zaredom prvak Hrvatske


Ovim uspjehom Bojo je potvrdio mjesto u reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo


Na seniorskom Prvenstvu Hrvatske u taekwondou u Novoj Gradiški nastupilo je 150 natjecatelja iz 41 kluba u osam muških, i isto toliko ženskih kategorija. Natjecanje je bilo vrlo kvalitetno jer se za većinu kategorija odlučivao i o putnicima za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se u srpnju održava u Puebli u Meksiku. Taekwondo klub Zadar je natjecanje završio na petom mjestu u momčadskom redoslijedu seniora, a klub su predstavljala četvorica natjecatelja.
Treću godinu zaredom Nikola Bojo (-87 kg) osvojio je titulu prvaka Hrvatske. Bojo je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je pobijedio prekidom (16:4) Zadranina Antonia Čačića, koji nastupa za Karlovac. U polufinalu Bojo se susreo s juniorskim prvakom i reprezentativcem Dorianom Zorićem (Osijek). Nikola je cijelu borbu kontrolirao i na kraju priveo borbu u svoju korist (9:8). Konačno, u finalu je uvjerljivo pobijedio i nekadašnjeg juniorskog reprezentativca Luku Bobana (Jastreb) sa 16:14 i tako potvrdio mjesto u reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo.
– Konačan rezultat u finalu ne pokazuje stvarnu borbu jer je Nikoli skidano devet bodova koje su suci već bodovali i tek kada je protivničkom treneru oduzet karton za žalbe borba je krenula donekle realno. Pritisak na suce je bio velik, ali je Nikola bio priseban i stalno je bio u prednosti i na kraju slavio prvo mjesto – rekao je Mladen Uskok, Bojin trener.
Antonio Mirkov (- 68 kg) je u prvom kolu prekidom u trećoj rundi (18:5) pobijedio Karla Starčevića (Jastreb) dok ga je u sljedećom kolu u borbi za medalju čekao Filip Grgić (Metalac), aktualni viceprvak Europe. Mirkov se u početku dobro držao, u prvoj rundi je imao vodstvo, ali protiv vrlo kvalitetnog protivnika nije izdržao do kraja te je izgubio 5:13.
Franju Gucića (-80 kg) u prvoj borbi čekao je Leon Marijančić (Kondor) kojega je Zadranin dobio prekidom 13:0. U borbi za medalju Gucića je za protivnika imao reprezentativca Dinka Šegedina (Forteca, Korčula) protiv kojega sa svojim neiskustvom nije mogao pa je izgubio 3:17.
Nikola Drača (-87 kg), aktualni juniorski viceprvak Hrvatske, u svom prvom seniorskom natjecanju osvojio je brončanu medalju. U borbi za medalju Stipe Varnica (Galeb, Split) nije izašao na borilište pa je Nikola prošao dalje, a u polufinalu se namjerio na iskusnijeg Luku Bobana (Jastreb), koji je pobijedio 15:9 i ostavio Nikolu na trećem mjestu.
Za mlađe članove zadarskog kluba prije ljeta slijedi još jedno natjecanje – Memorijalni turnir Senjski vitezovi.