Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Šikić pod istragom zbog “peglanja” kartice NP Paklenica

Autor: Suzana Bandić

20.05.2013. 22:00
Šikić pod istragom zbog “peglanja” kartice NP Paklenica


 Županijsko državno odvjetništvo provodi istragu nad Zoranom Šikićem, nositeljem HDZ-ove liste za općinsko vijeće Starigrad te bivšim ravnateljem NP Paklenica i tajnikom u Ministarstvu kulture. Šikića, ali i Josipu Marasović, također bivšu ravnateljicu NP Paklenica koja je prije nekoliko godina Šikića na tom mjestu zamijenila, tužiteljstvo sumnjiči za zloporabu položaja i ovlasti.
– Ovo državno odvjetništvo 16. svibnja 2013. godine zaprimilo je kaznenu prijavu PU zadarske od 13. svibnja 2013. godine protiv J. M., državljanke RH, stare 46 godina i Z. Š., državljanina RH, starog 49 godina, zbog kaznenog djela iz članka 337. stavak 4. u svezi s člankom 3. i 1. KZ-a – potvrdio nam je Slobodan Denona, glasnogovornik ŽDO Zadar .
Neslužbeno doznajemo kako je riječ o malverzacijama s bankovnom karticom u vlasništvu Nacionalnog parka PBZ American ekspress business card te sufinanciranjem Šikićeve doktorske disertacije. Marasović je, naime, osumnjičena jer je kao ravnateljica NP Paklenica svom prethodniku u vrijeme kad je on napustio to radno mjesto i otišao u Ministarstvo kulture potpisala neke dokumente vezane uz sufinanciranje njegova doktorata, ali i zbog toga što od njega nije tražila da vrati bankovnu karticu koju on više nije imao ovlasti koristiti.
Njega se, pak, sumnjiči da je sebi pribavio znatnu imovinsku korist jer je tijekom četiri godine za osobne potrebe »peglao« karticu bivšeg poslodavca i to, kako se može vidjeti iz računa, mahom u zagrebačkim restoranima i konobama.