Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Plesni spektakl u dvorani Jazine

Autor: Valentina Mlađen

20.06.2010. 22:00
Plesni spektakl u dvorani Jazine

Foto: Sebastian GOVORČIN



Umjesto košarkaškog, u dvorani Jazine održan je plesni spektakl pod nazivom “Trofej grada Zadra”. Cjelodnevno natjecanje s početkom u 12 sati i završetkom oko 22 sata realizirano je u organizaciji zadarskog plesnog kluba Studio 1. Iako je ovo prvi put da se ovo natjecanje organiziralo, organizatori Oliver i Sandra Brala teže k tomu da ovo natjecanje postane tradicionalno i popularizira ove vrste plesa u Zadru te od Zadra napravi centar velikog plesnog spektakla.
– “Trofej grada Zadra” zanimljiv je plesačima zato jer znaju da će kućama ponijeti pehare, a to je za plesače nešto stvarno i dokaz njihova uspjeha. Može se reći da je ovo malo niže rangirano od državnog prvenstva i nadamo se da će postati jedno od uspješnijih i cijenjenih natjecanja u regiji, rekao je Oliver Brala, organizator natjecanja.
Od 155 plesnih parova koji su trebali stići na natjecanje u Jazinama, plesao je 151 plesni par iz cijele Hrvatske, a jedan od parova stigao je iz susjedne Bosne i Hercegovine. Natjecanje je počelo u 12 sati, a u 19 sati nakon svečanog defilea počeo je finalni dio na kojem su plesali mlađa mladež, mladež, starija mladež i odrasli svih kategorija. Natjecanje je organizirano u sedam kategorija D1, D2, i D3 što označava početne plesove, C kategorija koja je po knjizi ili po propisu i B, A i I kategorije koje označavaju slobodne koreografije. Od plesova plesali su se standardni plesovi: tango, bečki valcer, engleski valcer, slowfox i quick step te latinoamerički plesovi: samba, cha cha, rumba, passo doble i jive.
Profesionalni karakter ovom natjecanju dala su i značajna sudačka imena. Za sudačkim stolom sjedili su stručnjaci: Elio Bašan, Nicolas Quesnoit, Ismet Čamdžić, Irena Faijfer, Mirela Tudor, Renata Barac i Tomislava Vimica. Nagrade su također bile stručne, pehari koje su pobjednici ponijeli kućama, a dodijeljene su po kvaliteti plesa, kostimima, općem izgledu para i cjelokupnom dojmu koji par ostavlja na suce.
U pauzama publiku su zabavljale plesne skupine Sanje Petrovski i hiphoperi.
Unatoč prvim mjestima dojam discipliniranosti i skladnosti ostavljali su svi parovi. Prekrasne opreme, frizure i plesna gracioznost zadivila je publiku koja je imala priliku u Jazinama prvi put vidjeti nešto ovako jedinstveno i veliko poput ovog plesnog natjecanja.
Dan nakon natjecanja, u nedjelju u jutarnjim satima, natjecatelji su imali posebnu priliku sudjelovati na plesnoj radionici koju je vodio Elio Bašan i tako još više unaprijediti svoj ples.