Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ove sezone u gornjem dijelu ljestvice

20.06.2011. 22:00
Ove sezone u gornjem dijelu ljestvice


Ostali smo u praktički istom sastavu te imamo priliku pokazati od ove sezone da smo sposbni napraviti čak i podvig, a pod time mislim da možemo biti u gornjem dijelu ljestvice – kazao je Ćurjurić


Zahuktavaju se lagano  pripreme nogometaša Zadra za nadolazeću sezonu, iako se tek  započelo sa uvodnim dijelom  koji obuhvaća hvatanje zaleta  za bazični dio koji će slijediti u  slovenskim Moravskim toplicama. Odigrana je i jedna  ogledna međusobna utakmica  u kojoj se primijetilo da se  igrači nisu previše zapustili u  20-ak dana koliko je trajala  stanka nakon završetka prvenstva. Trener Dalibor Zebić  nije morao potrošiti previše  energije za uhodavanje, jer na  Stanovima i nema baš previše  novih lica već se tu uglavnom  nalaze isti od lani koji su za  jednu sezonu iskusniji i s  većim samopuzdanjem  isščekuju novu sezonu  HNL-a. Među njima jedan od  najmotiviranijih je sigurno veznjak Ivan Ćurjurić koji želi  pod broj jedan – ostati zdrav  što bi mu omogućilo da pokaže da može biti nositeljem u  Zebićevih 11. Njega smo uspjeli pronaći između dva treninga, onog jutarnjeg i popodnevnog koji su nogometašima sa Stanova postali svakodnevna rutina.
– Radi se, ne štedi se. Počele  su pripreme punom parom i  treba se sada odricati kako bi  se u srpnju spremno dočekao  početak prvenstva. Uspjeli  smo odigrati međusobno jednu utakmicu i vidjelo se da  neće biti problema sa uigravanjem i sličnim stvarima. Ostali smo u praktički istom sastavu te imamo priliku pokazati od ove sezone da smo  sposbni napraviti čak i podvig,  a pod time mislim da možemo  biti u gornjem dijelu ljestvice.
Za tako nešto trebat će vam  se dosta toga poklopiti. Uz  kvalitetne pripreme i igrački  kadar, trebat će sreće na terenu i po pitanju eventualnih  ozljeda.
– To da možemo napraviti  podvig govorim na osnovi  činjenice da se nismo puno  promijenili u odnosu na  prošlu sezonu. Posjedujemo  potencijal, mladost, talent i  iskusniji smo za jednu sezonu.  Mogli smo i protekle sezone  biti puno bolje plasirani od 10.  mjesta da smo imali to iskustvo i sreću pa da u nekim  utakmicama koje smo imali u  svojim rukama nismo prosuli  u završnicama. Sreća nas baš i  nije mazila, pa stoga mislim da  je došlo vrijeme da i to sve  naplatimo.
Kako vam se čini atmosfera  na početku priprema koje  neće biti mnogo drukčije od  onoga što se radili lani.
– Atmosfera je prava, svi  smo zagrizli i svi smo na pripremama s jednim ciljem.  Moramo ove sezone pokazati  ono najbolje iz nas, bit će  teško jer će vjerojatno pet  klubova morati ispasti, no vjerujemo u sebe i zbog toga  nemamo straha. Ubrzo ćemo  u Sloveniju na bazični dio,  tamo ćemo odigrati i pet-šest  pripremnih utakmica te ćemo  vjerujem spremni dočekati  početak krajem srpnja. Moram istaknuti kako me  oduševio dolazak kondicijskog trenera Edija Stipića koji  nas postupno diže iz treninga  u trening i takav stručnjak će  nam sigurno donijeti mnogo  plusa u nadolazećoj sezoni.
Osim na klupskoj razini  očekujete i individualni iskorak?
– Definitivno očekujem, jer  prijašnjih sezona nisam nikako uspijevao biti lišen ozljeda.  Ljetne pripreme sam odradio  tek jednom i one će mi ove  sezone donijeti bolju pripremljenost i molim se Bogu da  ostanem sačuvan od problema sa zdravljem. Ako bude  tako onda garantiram da ću se  nametnuti kao jedan od nositelja u ovosezonskom Zadru  – zaključio je Ćurjurić.