Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zoran Ferić gostuje kod Zapisovaca

20.06.2011. 22:00
Zoran Ferić gostuje  kod Zapisovaca


Književna  udruga “ZaPis” za kraj sezone svojih nastupa u Zadar  dovodi jednog od najčitanijih hrvatskih književnika  Zorana Ferića. Ferić će u  Zadru gostovati danas u 19  sati u prostorima Gradske  knjižnice Zadar ogranak  Arbanasi.
Zoran Ferić spada među  najčitanije hrvatske pisce  mlađe generacije još od kad  mu je 1996. izišla prva  zbirka priča “Mišolovka  Walta Disneya”. Nakon  Mišolovke zbirka priča  “Anđeo u ofsajdu” nagrađena je nagradom Jutarnjeg lista za najbolje  prozno djelo te nagradom  Ksaver Šandor Gjalski čime  se ovaj autor definitivno  uvrštava u vrhunske hrvatske pisce kratke forme. Prvi  objavljeni roman izlazi mu  2002. godine pod nazivom  “Smrt djevojčice sa žigicama” koji svojom radnjom  šokira i ne ostavlja ravnodušnim nijednog čitatelja. Njegov drugi roman  “Djeca Patrasa” hrabar je  iskorak jer tematizira ljubav  između sredovječnog profesora i 17-godišnje učenice. Iako je i sam Ferić  profesor hrvatskog jezika u  gimnaziji odvažio se pisati o  tako škakljivoj temi bez  obzira na moguće osude.
O čemu razmišlja dok  piše, tko su mu uzori i radi  li na nečem novom saznajte  večeras u druženju s Ferićem u Gradskoj knjižnici  Arbanasi. Uz Ferića na susretu će nastupiti i dvoje  članova ZaPisa.