Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Brala: Zadovoljni smo rezultatima izbora

20.06.2012. 22:00
Brala: Zadovoljni smo rezultatima izbora


U povodu održanih prijevremenih izbora za Općinsko vijeće Općine Posedarje na kojima je HDZ osvojio sedam, HNS tri a HSS i nezavisne liste Zorana Nekića i Luke Zubčića po jedan vijećnički mandat, u prostorijama zadarskog HNS-a jučer je održana konferencija za novinare na kojoj su sudjelovali nositelj liste posedarskog HNS-a Marko Brala i njegova supruga Martina Brala, peta na listi.
– Ne možemo reći kako smo zadovoljni rezultatima izbora. Prije tri godine na redovnim izborima kao nezavisna lista osvojili smo pet vijećničkih mandata, dok smo u nedjelju kao kandidati HNS-a osvojili tri mandata, rekao je Marko Brala, ističući pritom kako će opravdati očekivanja svojih birača te da će na sjednicama Vijeća “gristi” kako bi ostali jedina relevantna oporba.
Dodao je kako su nedjeljni izbori protekli bez primjedbi i problema što je znakovit doprinos razvoju demokracije u Posedarju.
– Čestitamo svim glasačima HNS-a, ali i svim žiteljima Općine Posedarje koji su izašli na prijevremene izbore iako su za desetak mjeseci redoviti izbori. Čestitamo i pobjednicima iz HDZ-a te se nadamo kako ćemo korektno surađivati. Dosta je novih ljudi, što je dobar nagovještaj bolje suradnje, navodi Brala.
Pritom je naglasio kako je HDZ jedini krivac za održavanje prijevremenih izbora potkrjepljujući tvrdnju podatkom kako je predsjednik Općinskog vijeća Šime Žuža završio s kaznenom prijavom zbog krivotvorenje zapisnika sa sjednice Vijeća.
– U cijeloj priči oko raspuštanja Vijeća i prijevremenih izbora su zapravo načelnik Ivica Juričević i predsjednik OV-a Šime Žuža koji su krivotvorili zapisnik. To dovoljno govori da HNS nije, kako nam želi nametnuti jedan od medija (Zadarski list, pr.a.), radio ništa “pošto- poto” na rušenju HDZ-a i Vijeća. Zakoni Republike Hrvatske se jednostavno moraju poštovati, govori Brala.
Na novinarsko pitanje hoće li novoizabrani HDZ-ovi vijećnici ostati čvrsto uz načelnika Ivicu Juričevića, prvi posedarski HNS-ovac je odgovorio:.
– Uvjeren sam da će ostati na tragu politike Ivice Juričevića je on zapravo drži sve konce vlasti, kako u općini tako i u Vijeću. Međutim hoće li novi vijećnici imati i neku vlastitu inicijativu vidjet ćemo na sjednicama Vijeća.
– Da nema nas tamo, to bi bila, vjerovali ili ne,  apsolutna vlast HDZ-a koju nitko ne bi imao kontrolirati, rekao je Brala, dodajući kako prijevremeni izbori nisu nikom bili od koristi, jer se radilo o nepotrebnom trošku za općinu.
Martina Brala je rekla kako HDZ s osvajanjem 7 vijećničkih mandata nije napravio ništa spektakularnoga kako se želi prikazati.
– HDZ je ostao na sedam vijećnika, a izbori su mu poslužili tek kako bi vratio ‘izgubljenog’ vijećnika, da bi popravio krvnu sliku. Više nas zanima hoće li preostala tri vijećnika, vijećnik HSS-a i dva nezavisna vijećnika, biti oporba HDZ-u ili neće,.
Pritom je podsjetila kako se u Općini Posedarje kao i u svim drugim sredinama sve zna.
–  Nositelj  Nezavisne liste Zoran Nekić, koji je osvojio jedno vijećničko mjesto, još uvijek je HDZ-ov predsjednik u Podgradini, rekla je Martina Brala.