Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ribarska feštica u Zlatnoj lučici

Autor: Velimir Brkić

20.06.2013. 22:00
Ribarska feštica u Zlatnoj lučici

Foto: Velimir BRKIĆ



“Ribarsko prijepodne” je svojevrsni ljetni oproštaj od 100-tinjak djece iz matičnog vrtića u Sukošanu i područnog u Debeljaku. Među njima je i 40-ero djece koja će u rujnu krenuti u prvi razred, 28 u Sukošan i 12 u Debeljak, kazala je Milica Ćoso, ravnateljica Dječjeg vrtića “Zlatna lučica”


Sve je u Dječjem vrtiću “Zlatna lučica” u Sukošanu započelo prigodnim motom “Ribar bez škole mrižu krpat ne more” i čitanjem priče o starom, dobrom i poštenom ribaru iz “Bajke o ribaru i ribici”. A onda je krenula još jedna, tradicionalna feštica “Ribarsko prijepodne” koju će mališani zasigurno dugo pamtiti.
– Svake godine u ovo vrijme organiziramo dječju manifestaciju “Ribarsko prijepodne”. To je svojevrsni ljetni oproštaj od 100-tinjak djece iz matičnog vrtića u Sukošanu i područnog u Debeljaku. Među njima je i 40-ero djece koja će u rujnu krenuti u prvi razred, 28 u Sukošan i 12 u Debeljak, kazala je Milica Ćoso, ravnateljica Dječjeg vrtića “Zlatna lučica”.
Pečene srdele na gradelama, pletenje mreža, izrada čvorova, tečaj pecanja, soljenje sardela i još puno toga događalo se tijekom tradicionalne ribarske fešte na kojoj su sudjelovala djeca i njihove odgojiteljice.