Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Odjele koje vode modesovci pripojit će drugim odjelima!

20.06.2017. 22:00
Odjele koje vode modesovci pripojit će drugim odjelima!


Upravni odjel za provedbu dokumenata, prostornog uređenja i građenja, poznatiji kao Odjel za građevinske dozvole, pripojit će se Odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo, a Upravni odjel za otoke i zaštitu okoliša potpast će pod Odjel za gospodarstvo i obrtništvo
Zadarski HDZ našao je ingeniozan način kako se riješiti MODES-ovih pročelnika, a da im ne daju otkaz i izazovu pravne reperkusije – odjele koje vode modesovci pripojit će drugim odjelima!
Scenarij je sljedeći: Upravni odjel za provedbu dokumenata, prostornog uređenja i građenja, poznatiji kao Odjel za građevinske dozvole, pripojit će se Odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo, a Upravni odjel za otoke i zaštitu okoliša potpast će pod Odjel za gospodarstvo i obrtništvo.
MODES-ov pročelnik Hrvoje Baranović kojega je stranka hvalila da je “napravio čudo sa skraćivanjem roka izdavanja građevinskih dozvola”, tako će postati djelatnik u odjelu HDZ-ovog Darka Kasapa, iskusnog pročelnika kojemu stranka odsad povjerava i resor građevinskih dozvola s obzirom da je riječ o području kojega Kasap, kako se kaže, ima u malom prstu. Baranović će u njegovu odjelu dobiti neko mesto savjetnika ili slično, ali rukovodećih dužnosti za modesovce apsolutno više nema.
Djelatnica u novom proširenom gradskom odjelu postat će i MODES-ova pročelnica za otoke i zašitu okoliša, Andreja Baraba, kojoj šef uskoro postaje aktualni pročelnik za gospodarstvo, Ivica Katić. I ona će dobiti nekakvo savjetničko mjesto, a ukoliko se ne slaže s “novom sistematizacijom Gradske uprave” – kako je radni naziv ovog plana – može dati otkaz.
To je, naravno, scenarij kakvog potiho priželjkuje HDZ kako bi u potpunosti mogao preuzeti nadzor nad svojim odjelima, a zbog čega su odmah nakon izbora odbacili sve MODES-ove interevencije za zadržavanjem njihovih kadrova u oba ova odjela. Za HDZ su ovo prevažni resori da bi ih ostavili oporbenoj stranci, pa MODES-ovim kadrovima ostaje zadovoljiti se mrvicama koje im vladajuća stranka u Zadru nudi, a to su dužnosti u odsjecima ovih novih odjela.