Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Lupino pokreće vlastitu liniju donjeg rublja

Autor: Krešimir Bukvić

20.07.2008. 22:00
Lupino pokreće vlastitu liniju donjeg rublja

Foto: Filip BRALA



Bespuća Privlake i grandioznost Velebita pokazali su se kao savršena pozadina za najnoviji fotosession poznatog hrvatskog fotografa Stephana Lupina. “Naoružan” objektivima i fotoaparatima, Lupino je prekjučer u blizini Privlake “odradio” najnoviju reklamnu kampanju hrvatske tvrtke “Pletex”, specijalizirane za donje rublje i kupaći program. Ispred njegove kamere našla se Tina Kovačević, fotomodel hrvatskih korijena, iz zadarskog zaleđa, čiji se počeci rada vežu za Kanadu, gdje je donedavno živjela.
Tina se može pohvaliti kako je dosad snimila editorijal za “Playboy”, kampanje za “Victoria’s Secret” i stranice u popularnom magazinu za muškarce “Maxim”.
– Tinu sam odabrao jer njezina pojava odlično ide uz Privlaku, mjesto bogato divljinom koje me podsjeća na divljinu Amerike. To je upravo ono što sam zamislio za ovaj fotosession, grubost krajolika koja u kombinaciji sa snagom Harley Davison motora, koji sam upotrijebio za kulisu foto sessiona, savršeno prenose poruku ove kampanje i još intenzivnije naglašavaju Tininu ljepotu, objašnjava Lupino.
Stephen već više od godinu dana surađuje s “Pletexom”. U tom razdoblju je odradio tri reklamne kampanje, u Dubrovniku, na Hvaru te ovu najnoviju u Privlaci, a uskoro slijedi i fotosession u Grožnjanu. Kako ističe, tu ni izdaleka neće biti kraj, s obzirom da će se donjem rublju i kupaćim kostimima ubrzo posvetiti i na nešto drugačiji način. Lupino, naime, za koji mjesec izbacuje i vlastitu liniju kostima, kupaćih gaćica i donjeg rublja pod etiketom “Pletex”.
– Preko 25 godina fotografiram žene u donjem rublju, a i bez njega, pa mogu reći da dobro znam što ženama stoji. Stoga sam odlučio pokrenuti i vlastitu liniju donjeg rublja i kupaćih kostima. Bit će to jednostavni i prozračni modeli, a kreirat ću i nekoliko komada za muškarce, uglavnom bokserica, naglašava Lupino.
Poznatom fotografu, kojeg je najviše obilježila erotska fotografija to neće biti prvi dizajnerski posao, s obzirom da je nedavno kreirao liniju džinsa koju su nosili neki od stanovnika “Farme”, popularnog televizijskog showa, u kojem je Lupino donedavno nastupao.