Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Održan koncert Davida Cindrića

Autor: Ante Rogić

20.07.2010. 22:00
Održan koncert Davida Cindrića

Foto: Vedran SITNICA



Nakon prošlogodišnjih koncerata kojim je promoviran CD „Human life” u  okviru manifestacije „Lito na rivijeri Sv. Filip i Jakov 2010. održan je koncert Davida cindrića iz Čakovca u klavirskoj crossover izvedbi.
Koncert je održan u nedjelju, uz staru crkvu u u Sv.Filip i Jakovu. Nakon koncerta svi zainteresirani mogli su kupiti njegov CD „Human life”.
David Cindrić rođen je u Kutini 7. prosinca 1990., živi u Čakovcu. Počeo je svirati klavir kao mali s pet godina kada je u kuću dospio jedan sintisajzer, upisao je osnovnu glazbenu školu kod prof. Nade Varge, a nakon završene osnovne glazbene škole, upisao je srednju školu Tehničar za računalstvo. Nakon mature upisao je FER u Zagrebu i uz to se bavi glazbom i komponiranjem novih skladbi. Nakon osnovne glazbene škole počeo je skladati vlastite skladbe i nakon tri godine snimio svoj prvi vlastiti album pod nazivom „Human life” s vlastitim skladbama. U svojim skladbama spaja klasičnu s modernom pop/rock glazbom. Pratio je zborove i sudjelovao na mnogim glazbenim nastupima, a 2008. godine pratio je zbor varaždinske biskupije koji je predvodio pjevanje na susretu hrvatske katoličke mladeži na kojem je sudjelovalo više od 20.000 mladih. Tijekom prošle godine uz promotivni koncert u rodnom Čakovcu održao je niz koncerata pa tako i u Sv.Filip i Jakovu, Turnju i Biogradu.