Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Olib: Od rock’n’rolla do folklora

20.07.2016. 22:00
Olib: Od rock’n’rolla do folklora


Nakon još jednoga kazališnoga gostovanja, na otoku Olibu će se ovog vikenda održati rock koncert i folklorna večer na Muli i to u sklopu prvog izdanja Olipskog ljetnog festivala.
Na olipskoj ljetnoj pozornici sinoć je odigrana predstava Shirley Valentine u izvedbi kazališne grupe Lectirum iz Zagreba, odnosno sjajne Ksenije Pajić i u režiji Zorana Mužića, a za ludi ljetni vikend slijedi RNR poslastica, nastup grupe Cookie. Koncert pod nazivom ‘Luda i vrela olipska noć’ počinje od 21 sat na festivalskoj pozornici.
Ta grupa rado svira po klubovima i na zatvorenim gažama. I to rade iz čistog zadovoljstva. Oni su sjajni glazbenici iz Našica, okupljeni u Grupu Cookie koja djeluje od 1976. godine, s povremenim prekidima, a ponovno intenzivno nastupa posljednjih pet godina. Repertoar koji  izvode je isključivo rock’n’roll 60-ih, 70-ih i dijelom 80-ih. Imaju i nekoliko autorskih pjesama, ali uglavnom izvode cavere. Od samog početka djelovanja sviraju u nepromijenjenom sastavu: Željko Amidžić-Želja (gitara), Boris Bervida-Kit (klavijature), Matija Matišić -Maca (bass) i Igor Svilar – Britva ( bubnjevi i glavni vokal). Prije pet godina grupi se  pridružila Mia Svilar (udaraljke, prateći vokal). Njihov album prvijenac  objavljen je 2011. godine u izdanju Croatia records.  
U organizaciji olipske Kulturno umjetničke udruga Zora sutra, 23. srpnja odvija se ‘Folklorna večer na Muli’ – po programu ‘Kultura i tradicija Oliba’, a gostuje folklorna skupina KUD-a ‘Jankovci’. Organizatori  Olipskog ljetnog festivala su Udruga OLIB i Kazališna družina Bastien. Produkcijska podrška projekta je kreativna platforma Organizam. Festival traje do 10. kolovoza, a ulaz na sva festivalska događanja je slobodan.