Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Presuda Kurtoviću već donesena, Minak nije odgovoran

20.07.2016. 22:00
Presuda Kurtoviću već donesena, Minak nije odgovoran


Afera “leasing” u kojoj je glavni akter bio Ante Kurtović, koji je po cijenama daleko manjim od tržišnih prodavao skupocjene automobile i brodove i tako prevario desetke, mahom uglednih građana, dobila je još jedan nepravomoćni sudski epilog na zadarskom Općinskom sudu.
U ovom slučaju su otac i sin, Ante i Hrvoje Lapić iz Šibenika, na zadarskom sudu podnijeli tužbu tražeći od Kurtovića, ali i Ashleya Minaka, da im solidarno nadoknade štetu od 148 tisuća kuna i 70 tisuća eura sa zateznim kamatama, kao i sudske troškove od oko sto tisuća kuna. Naveli su kako su taj iznos uplatili još 2009. godine, no da nikada nisu dobili brod, a niti uplaćeni novac natrag.
No, sudac Ivica Marinović njihov je tužbeni zahtjev odbio pod obrazloženjem kako je u tom slučaju već donesena presuda u odnosu na Kurtovića, dok je za Minaka zaključio kako nema pravnog osnova.
Lapići su u tužbi naveli kako su namjeravali kupiti brod tipa Jeanneau Merry Fisher 925 i 30. travnja 2009. godine uplatili akontaciju od 148 tisuća kuna, a potom 23. srpnja iste godine i iznos od 70 tisuća eura. Prema njihovim navodima brod im je trebao biti isporučen 6. kolovoza 2009. godine, ali do realizacije nikada nije došlo.
Minak se usprotivio tužbi i postavljenom tužbenom zahtjevu tvrdeći da on nikada od Lapića nije primio novac, već Kurtović. Naveo je kako je on bio samo svjedok kad su oni novac za akontaciju platili Kurtoviću, te da on nikada nije ni preuzeo obvezu isporuke broda već isključivo Kurtović.